Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.11.2011 14:36 - Готския език – lingva franca в Евраазийското пространство от Пиринеите до Волга
Автор: rizar Категория: История   
Прочетен: 10157 Коментари: 16 Гласове:
2

Последна промяна: 18.11.2011 14:59

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

 Какъв език са говорели племената на север от Дунав през I-III в. сл. Хр. ?

Според над условно два езика- тракийски –южнобалкански и дако-алански (северно балкански и черноморски) – диалекти на големия СКИТСКИ ЕЗИК.

Според мое подозрение, под името дако-мизийски език, тук може да включим и иранския език на аланите( сарматски) може да се разбира старата форма на нашия език, която обикновено се означава с термина български език. Това ни дава лесно обяснение на името на града Пловдив - в нашия език този град се е наричал все така, само формата се е опростила от древното Пулпудева до съвременното Пловдив. Все пак имайте пред вид, че формата Пулпудева е приблизителна - ние сега не можем да знаем как е звучал този етноним тогава, понеже формата Пулпудева е записана в този си вид с писмо, което не предава точно българската фонетика от елин, за когото това е била чужда дума. А иначе може да е била Пъльпъдево, например. Един Господ знае.

Под името тракийски език , може би се крие  т.нар. старо-германският или по-точно онзи език, който се е получил при смесването на различни келтски, германски, балтийски, тракийски и скито-сарматски племена след като са били отхвърлени зад р. Рейн и р. Дунав от Рим. Език, който обаче се е приел повече от “западните” келтски, балтийски и германски племена.

Но тъй като и двата езика, тракийският и дако-аланският( или дако-мизийски), сега са нарочени за неизвестни, то моите подозрения нито могат да се докажат напълно , нито могат да се опровергаят. Разбира се при едно по-добро засилване на реконструкциите нещата могат да се доизбистрят.

 

 

Имам две предпоставки, за да свържа тракийския език със старо-германския:

  • Според приведените от Дуриданов звукови съответствия за прехода от пра-индо-европейски (ПИЕ) към тракийски излиза, че за тракийския език е в сила първият закон на Грим. Този закон описва много стари звукови преходи в германските езици и аз не знам ИЕ-език извън германската група, за който да е в сила той. В частност, законът на Грим не е в сила за келтските езици.
  • Прибавление: Доколкото мога да преценя, звукови съответствия  за прехода от пра-индо-европейски (ПИЕ) към дако-мизийски, които Дуриданов привежда в своите творби,  не изключват идентификацията на този език нито като келтски, нито като славянски или балтийски, нито като някой език от иранската група. Чувствам се свободен да го идентифицирам като български или старобългарски.
  • Най-старият известен език, за който е в сила първият закон на Грим, е езикът от Сребърния кодекс, за който се използва терминът готски език. Според широко-приетите схващания, Урфила е работил върху превода си по Нашенско. Има много готомани, последователи на Ганчо Ценов, които считат, че Урфила е превел Светото Писание на български. Моето предположение донякъде примирява традиционните и готоманските схващания. Вулфила е превел Светото Писание на тракийски/старо-германски/готски.

Излиза, че готският или гетския език, който сега ни е познат от Сребърния кодекс и за който и без това си е ясно, че е един старо-германски диалект, всъщност е един от тракийските диалекти.

Според традиционните схващания, тракийският език не ни е познат - почти нищо за него не знаем.

Според моето предположение, тракийският език се идентифицира със старо-германския език (а не произлиза от него) и един от неговите диалекти - готският, ни е познат от Сребърния кодекс. Според моето предположение тракийският език днес не е мъртъв, а живее чрез потомците си - немския, шведския, английският. Нито пък дако-аланският е мъртъв - той живее чрез нашия език, както и чрез руския, сръбския, полския, които са негови потомци.

Това, разбира се, също си е мое лично мнение.

Традиционните исторически схващания са разработени през 19-ти век в Централна и Северна Европа (Германия, Русия, ..). Те признават първенството на Средиземноморската цивилизация (Египет/Месопотамия/Елада/Римската Империя), обаче според тях варвари, наплодили се в Северна Европа и в степите на Евразия, едва ли не унищожили тази цивилизация.       

Дали пък нашите земи не са всъщност люлката на цивилизациите и по-конкретно земите разположени в Черноморския басейн. Възможно е популацията на север да се е умножила доста по-късно, не през III-II хил. Пр. Хр. , а след X-IX в. пр. Хр. за пръв път и  по времето на  Сашко, за втори път  например.

Самото завземане на нови територии - в популационната биология има едно такова понятие – „популационна експанзия“ –растителна или животинска популация. Може да се каже и разширяване на ареала. Във всеки случай процесът наистина е много бавен и постепенен и се извършва във всички посоки от първоначалното огнище на възникване на дадената популация, по линията на най-малкото съпротивление на средата.

Станалото, обаче е убегнало на летописците, понеже на север от Дунав е било извън полезрението на Цивилизацията.Нашенци”- балканци и черноморци (  племената наричани от летописците с имена -кимери, скити и траки) обаче плъзнали и по територията на Римската империя и това било забелязано. Известно е, че готите (остготи и вестготи) завладели Италия и Испания. (По моето предположение, Балканите те вече ги владеели.)                

Така стигаме до времето на Светия Цар Константин. Римската империя се християнизирала. Оттук нататък, та чак до 17-ти век, а може би и досега, нищо от историята на Европа и Близкия Изток не може да бъде разбрано, ако не се пречупи през призмата на религията.

Нуждата от превод на Светото Писание на тракийски/готски възникнала едва ли не преди да възникне нуждата от превода му на латински, понеже на голяма част от територията на Римската империя, включвайки готските царства в Италия и Испания, имало население, говорещо на тракийски/готски език .Урфила превел Светото Писание на готски почти едновременно със Свети Йероним, който го превел на латински, но  неговия превод т.нар. превод Вулгата е влязъл доста по-късно на употреба в Латинскоговорящите църкви , това е чак след  VII-VIII в.В същото време Етикос Истрос превел писанието и на аланско-дакийския диалект.

От тук насетне ТРАКИЙСКИЯТ/ГОТСКИЯТ ЩЕ СТАНЕ  ЗАПАДЕН ЕЗИК( ГЕРМАНСКИ) , а ДАКО-АЛАНСКИЯТ( ИЗТОЧЕН “СЛАВЯНСКИ”) ,

До това време Римската и въобще латиноговорящите ( с изключение на готските църкви в Испания и Ю. Франция)  църкви ползвали старите преводи познати под общото име Итала с редакциите им.

След Константин , неговите наследници и особено след Урфила lingua franca  в СТЕПТА ОТ  РАВНИНИТЕ НА ДНЕШНА УНГАРИЯ ДО ДОН И ВОЛГА  ВЛАДЕЕЩИЯТ ЕЗИК, не е някакъв персийски език или търсен изкуствен език следсвие смесване на някакви илюзорни “славянски” езици с индоиранските на сармати(алани) , а именно ГОТСКИЯ език. На   последния има написани свещените текстове на Библията, говори се в империята на Атила, говори се в самия Константинопол, дори един извор посочва, че аварите произхождат от ... готите.

Забележете до V-VI в. не е имало някакви си ОФИЦИАЛИЗИРАНИ  старогръцки, латински или еврейски преводи на Свещеното писание, а  преводи на ГОТСКИ език. Септуагинтата е  всъщност превода на Сашковото Койне ( езика на Мала Азия- Тракия—Македония и чак тогава Елада). След V в. Септуагинтата ще започне и  тя да се развива. Ще изчезне койнето на Сашко и на негово място ще се появи ВИЗАНТИЙСКИЯ “гръцки” , при който много думи няма да имат същото значение, както у стария ‘’койнев език’’

В империите и държавните формирования на северната граница на Рим – Хунска империя, Гепидска държава, Остоготия, България, Аварски каганат и т.н.  между  IV-IX в. ще се използва lingua franca  - ГОТСКИЯ ЕЗИК.  

Независимо дали е истина (аварите от  готите ли произхождат?) , за да си позволи един автор от VI в. да твърди такова нещо , може всеки да си намери този извор и в ГИБИ, то явно и в Аварския каганат е бил разпространен писмения ГОТСКИ език.

Да оставим това настрана, ами и готите,бесите и аланите си “съставили” писменост два века преди раждането на верникуларните романски езици.

Всъщност Римската църква дълго време не е приемала в употреба написаната латинска Библия от съмнителния “гот” Йероним .

Забележете в пустините на Палестина, Ливан и Сирия се е говорело на БЕСКИ език.  . Та през VI-VII в. готската lingua franca, далеч не е била изместена от някаква съмнителна венедско-антско-славинска лингва или западно или източно-иранска лингва(аварска) или тюркска франка. Едва през VIIв. за кратко се налага  военната тюркска терминология, която всъщност носи оттенъка на готската терминология.

Вековете белязани от борбата между арианството и Православието, ще оставят своя отпечатък върху алфавитите на държавите, които ползват езици извън ТРИЕЗИЧНАТА ЕРЕС (латински/гръцки/еврейски).

Тъй като победили православните, а пък Урфила бил  нарочен за арианин, неговият превод на Светото Писание ще да е бил дамгосан като еретичен. Дамгосана ще да е била и църковната служба на готски/тракийски език и заменена със служба на латински. Дамгосан ще да е бил и самият готски/тракийски език - той бил изгонен от пределите на Римската империя, в частност той бил изгонен от родната си Тракия. Разбира се, той бил изгонен от Италия и Испания, където била въведена службата на латински и така бил възстановен латинският/романският език. Германският език оцелял само на Север от Алпите - на териториите, които тогава не влизали в Римската империя и все още били езически.

Така изчезнал тракийският език от Нашенско: Нашенци ги било страх да не ги вземат за еретици-ариани и го изоставили. Преминали на гръцки, на дако-мизийски-алански  или на романски (разговорен латински).

  • "Снежанка и Седемте джуджета" е стара германска приказка. На север, при ограничено слънчево греене и непълноценна храна по-тъмните и по-ниските индивиди хващали болестта рахит. За три-четири века тази болест може да "избели" популацията. На една Снежанка (снажна светлокожа мома) се падали седем рахитични джуджета. Рахитичните обаче не давали потомство. Снежанка няма да се ожени за никое от джуджетата, а ще чака снажен светлокож момък. Снажните светлокожи хора не боледували от рахит, да не търсим  расизъм тук, а единствено биология.
  • Граматическата категорията "определност" (определителните членове) по начало не е свойствена за индо-европейските (ИЕ) езици. Обаче тракийският и респективно българският Е.
  • По същото време, когато в Сердика се провеждал православен църковен събор, в тракийския град Филипопол се провеждал пък църковен събор на арианите. Това може да е проста случайност, разбира се, но тя все пак свързва тракийците с арианите. Траките от ранни времена се делели на ГЕРБ и БСП.

 

Според Дуриданов, разликите между дако-мизийския и тракийския език не се изчерпват само с названията на градовете. Има разлики и във фонетиката. Така напр. ие b, d и g се запазва в дакомизийския, но в тракийския преминава съотв. в p, t и k. Дифтонгите ai и ei се запазват в тракийския, а в дако-мизийския преминават в а и е.

Звуковите преходи, които Дуриданов привежда за тракийския език, са идентични с тези за старо-германски (например, първи закон на Грим). Не зная нито нов, нито стар език извън германската група, за който законът на Грим да е валиден. Разбира се, става дума за ИЕ (индоевропейски) езици. Според Дуриданов, тракийският би бил първият такъв език.

Според нас напълно възможноГласувай:
5
31. germantiger - Гласувах ЗА
18.11.2011 17:20
Съмнявам се, тракийския да е старогермански или "обратното", мисля че са общи доколкото европейските езици са такива, не знам?!
Оригинална или изненадваща хипотеза!

Сега някой ако постне и написаното от Дуриданов мота-мо с неговите аргументи за да бъдат преценени?

Линкнах постинга ти в групата ми към вибокс7 и споменах на няколко добри познати да го популяризират и все пак шашва работа ми звучи това с езика, макар да радва възможната общност траки и готи!

...

Нещо от Улфила/Вулфила/Орфила сравнено с днешен германски език:

Einer ihrer Bischöfe, Wulfila (d. i. Wölflein), übersetzte um das Jahr 380 n. Chr. Die Bibel in das Gotische und von Teilen dieser Bibel sind noch heute mehrere Handschriften erhalten. Das Vaterunser in gotischer Sprache mag ein Beispiel geben, wie die gotische Sprache damals klang:

"Atta unsar, thu in himinam. veihnai namô thein,
(Vater unser, du in Himmeln, geweihet werde Name dein,)

qvimai thiudinassus theins; vairthai vilja theins, sve in
(es komme Herrschaft dein; es werde Wille dein, wie im)

himina, ja hana airthai; hlaif unsarana, thana sinteinan,
(Himmel, auch auf Erden; Brot unseres, das f ortwährende,)

Gif uns himma daga; jah aflêt uns, thatei skulans
(gib uns an diesem Tage; und erlasse uns, dass Schuldige)

sijaima, svasvê jah veis aflêtam thaim skulam unsaraim;
(wir seien, sowie auch wir erlassen den Schuldigern unseren;)

jah ni briggais uns in fraistnbujai, ak lausei uns
(und nicht bringe uns in Versuchung, sondern löse uns)

af thamma ubilin; untê theina ist thiudangardi jah mahts
(von dem Übel; denn dein ist Herrscherhaus und Macht)

jah vulthus in aivins. Amen.
(und Glanz in Ewigkeit. Amen.)"

Съжалявам, че системата на блог.бг не приема умлаутите, с тях приликата щеше да е още по-явна!
цитирай
2. germantiger - Впрочем...
18.11.2011 18:59
Прочети (може би вече си ги чел), античните автори и ще "видиш", че още от онова време, ония на север са си били по-едрички от другите на юг. Къде заради необлагането с луди данъци, къде заради неизнежеността на цивилизования юг, къде заради дивеча, че и гена...
;)
цитирай
3. анонимен - от Иванко Тертер
18.11.2011 20:47
цитат: "Това ни дава лесно обяснение на името на града Пловдив - в нашия език този град се е наричал все така, само формата се е опростила от древното Пулпудева до съвременното Пловдив. Все пак имайте пред вид, че формата Пулпудева е приблизителна - ние сега не можем да знаем как е звучал този етноним тогава, понеже формата Пулпудева е записана в този си вид с писмо, което не предава точно българската фонетика от елин, за когото това е била чужда дума. А иначе може да е била Пъльпъдево, например. Един Господ знае."

Първата буква "П" така или иначе вече е стабилно закрепена във времето, затова ще я оставим настрана засега. Да опитаме възможните вариации с втората буква "П".
Буквите "п","б", и "в" в зависимост от източниците са взаимозаменяеми /болга-волгар-полгар, балах/ов/-валах/ов/-пахл/ави/, биза/нс/-виза/нс/-пиза/нс/ и др./.
Какво би се получило при отчитане нна тази заменяемост:

ПулПудева = ПулоВудива - Пловдив.

Това, като идея за размисъл и в подкрепа на извода ти, че "в нашия език този град се е наричал все така".
цитирай
4. shtaparov - Мотивация
08.02.2012 16:34
Да не забравяме обаче,че до времето на Цезар (50 г. пр.Хр.) германци изобщо не е имало- той дава това име на онези келтски племена,които не успял да покори,и то е утвърдено от създадената по-късно римска провинция,носеща името Германия. Тези Барбарски (Бургарски) племена излезли за дълго време извън контекста на своето естествено обкръжение и постепенно се видоизменили значително поради многовековното влияние на Римската империя,което наложило траен отпечатък върху тях. Езикът им,който и преди носел своите местни диалектни особености,постоянно се променял,за да се доближи едва в ранното Средновековие до оня вид,който има сега. Съответно- той е местен индоевропейски диалект,който не може да ни даде много информация за състоянието на нещата преди неговата поява,понеже ареалът му на разпространение,както и времето му на функциониране са били и преди,и сега значително ограничени. За разлика от него обаче днешните "Славянски" езици са в общи линии прекият наследник на почти всички Трако- Фригийски,Келто-Илирийски и Скито- Сарматски диалекти,за които може да си помисли човек,и "Анализът" е в състояние да докаже това. Например името на Урфила има поне два превода в Българския език и нито един- в немския. Нещо повече- Българският език обяснява и защо на единствения запазен печат с надписа на Урфила има и монограм,чийто смисъл остава неразпознат от фалшифицираната и изкуствено германизирана Готска историография.
цитирай
5. анонимен - Novetoonvix
25.10.2012 00:31
<a href=http://www.borrowquick.net/node/16#comment-3060>nfl jerseys wholesale</a>
<a href=http://pakish.tv//read_blog/61261/cheap-nfl-jerseyswww.jerseysbestwebsite.com>cheap nfl nike jerseys</a>
<a href=http://algorito.com/forum/cheap-nfl-jerseys-wholesalewwwjerseysbestwebsitecom>nfl jerseys wholesale</a>
<a href=http://phslp.teachitinc.com/node/3574>cheap nfl jerseys china</a>
<a href=http://dev.marketvision.in/forum/cheap-nfl-jerseyswwwjerseysbestwebsitecom-4819.html>cheap nfl jerseys wholesale</a>

http://dis_board.omer.2beast.com/node/6323 nfl jerseys china
http://www.sangaalo.net/read_blog/270606/nfl-jerseys-chinawww.jerseysbestwebsite.com nfl jerseys china
http://oregonsummit.org/forums/cheap-nfl-jerseyswwwjerseysbestwebsitecom cheap nfl jerseys
http://titstick.com//read_blog/127459/nike-nfl-t-shirtswww.jerseysbestwebsite.com cheap nfl jerseys china
http://www.agung.webege.com/chat_facebook/index.php?p=blogs/viewstory/4484 cheap nfl jerseys

<a href=http://allsoft.netii.net/index.php?p=blogs/viewstory/29629>cheap nfl jerseys</a>
<a href=http://consulting.parinathi.com/node/2939>nike nfl t-shirts</a>
<a href=http://enf.ebhakt.com/content/cheap-nfl-jerseys-wholesalewwwwholesalejerseysinchinacom>cheap nfl jerseys china</a>
<a href=http://artfag.bendaniel.com.au/node/51843>cheap nfl jerseys wholesale</a>
<a href=http://weeestar.com/home/blogs/viewstory/1632>cheap nfl jerseys china</a>
цитирай
6. анонимен - Ugg Sale
25.10.2012 01:26
ggviwdqjb
http://www.buybootugg.com/ Cheap Ugg Boots
http://www.uggboots-discout.com/ Ugg Outlet
http://www.cheapbootugg.com/ Ugg Sale
http://www.uggboots-winter.com/ uggs for sale
http://www.winter-uggboots.com/ Cheap Uggs
http://www.uggbootsbuyalot.com/ Ugg Sale
http://www.backuggboots.com/ Cheap Ugg Boots
http://www.uggbootstoback.com/ uggs for sale
http://www.uggbootsaledollar.com/ Ugg Boots Sale
http://www.discountbootsale.com/ Cheap Ugg Boots
http://www.shoesforwinter.com/ Ugg Sale
http://www.bootsonline-ugg.com/ Cheap Ugg Boots
http://www.bootoutletssale.com/ Cheap Ugg Boots
jgyaborgd
<a href=http://www.buybootugg.com/#nlthoxpdy>Ugg Boots Sale</a>
<a href=http://www.uggboots-discout.com/#ukpuxgahf>Uggs Outlet</a>
<a href=http://www.cheapbootugg.com/#yaysvszoe>Uggs Sale</a>
<a href=http://www.uggboots-winter.com/#uuyrwtmcq>Ugg Sale</a>
<a href=http://www.winter-uggboots.com/#gmsojeuci>Ugg Outlet</a>
<a href=http://www.uggbootsbuyalot.com/#nlmwbqwno>Ugg Boots</a>
<a href=http://www.backuggboots.com/#bgfmxreui>Uggs Outlet</a>
<a href=http://www.uggbootstoback.com/#diqzfpkeb>uggs for sale</a>
<a href=http://www.uggbootsaledollar.com/#letgnnaff>Uggs Outlet</a>
<a href=http://www.discountbootsale.com/#biqsylyww>Cheap Uggs</a>
<a href=http://www.shoesforwinter.com/#absnxdago>Cheap Ugg</a>
<a href=http://www.bootsonline-ugg.com/#uksajydlx>Cheap Uggs</a>
<a href=http://www.bootoutletssale.com/#cnbqnjker>Uggs</a>
cddfmfhnc
<a href=http://www.buybootugg.com/#zubfmljqh>Cheap Ugg</a>
<a href=http://www.uggboots-discout.com/#pkqikninq>Cheap Ugg</a>
<a href=http://www.cheapbootugg.com/#qqtvmahfj>Uggs</a>
<a href=http://www.uggboots-winter.com/#awvgnsxxw>Ugg Sale</a>
<a href=http://www.winter-uggboots.com/#fpmuxzvqb>uggs outlet</a>
<a href=http://www.uggbootsbuyalot.com/#dpchfuost>Cheap Ugg Boots</a>
<a href=http://www.backuggboots.com/#xsvxmjsow>Cheap Uggs</a>
<a href=http://www.uggbootstoback.com/#yjtzbwqtj>Cheap Ugg</a>
<a href=http://www.uggbootsaledollar.com/#bikphcmpq>Uggs Outlet</a>
<a href=http://www.discountbootsale.com/#qdmnigirz>Cheap Uggs</a>
<a href=http://www.shoesforwinter.com/#cttncawbh>uggs outlet</a>
<a href=http://www.bootsonline-ugg.com/#vogtzvikx>uggs outlet</a>
<a href=http://www.bootoutletssale.com/#ibkrvygfi>Cheap Ugg</a>
цитирай
7. анонимен - Ugg Sale
25.10.2012 11:54
cmfnkzjgj
http://www.buybootugg.com/ uggs outlet
http://www.uggboots-discout.com/ Cheap Ugg
http://www.cheapbootugg.com/ Uggs Outlet
http://www.uggboots-winter.com/ Ugg Sale
http://www.winter-uggboots.com/ Cheap Ugg Boots
http://www.uggbootsbuyalot.com/ Uggs Outlet
http://www.backuggboots.com/ Uggs Outlet
http://www.uggbootstoback.com/ uggs outlet
http://www.uggbootsaledollar.com/ Ugg Outlet
http://www.discountbootsale.com/ Cheap Ugg Boots
http://www.shoesforwinter.com/ Ugg Boots
http://www.bootsonline-ugg.com/ Cheap Ugg
http://www.bootoutletssale.com/ Ugg Boots
wczeankad
http://www.buybootugg.com/#cwsihnifd - uggs outlet
http://www.uggboots-discout.com/#guzbdqzrd - Ugg Boots Sale
http://www.cheapbootugg.com/#vfcrqnfnm - Ugg Boots
http://www.uggboots-winter.com/#uqnxnmvub - Ugg Boots
http://www.winter-uggboots.com/#ohvivctoi - Uggs
http://www.uggbootsbuyalot.com/#zjcpreoqx - uggs outlet
http://www.backuggboots.com/#ksxlxvxdv - Ugg Boots Sale
http://www.uggbootstoback.com/#jdgbaxqmw - Uggs Sale
http://www.uggbootsaledollar.com/#wjyqnqfxk - Ugg Sale
http://www.discountbootsale.com/#eiwyvuxul - Uggs
http://www.shoesforwinter.com/#mcqtdames - uggs for sale
http://www.bootsonline-ugg.com/#ebgwfytbc - Cheap Ugg
http://www.bootoutletssale.com/#zoynhxaxs - Uggs Sale
gulbrphcz
<a href=http://www.buybootugg.com/#egjftvflf>Uggs Outlet</a>
<a href=http://www.uggboots-discout.com/#uzjfugucd>uggs outlet</a>
<a href=http://www.cheapbootugg.com/#ghxdzvxpp>Cheap Ugg</a>
<a href=http://www.uggboots-winter.com/#hhkigjqsb>Uggs Outlet</a>
<a href=http://www.winter-uggboots.com/#cobxkinea>Ugg Sale</a>
<a href=http://www.uggbootsbuyalot.com/#tuihyibet>uggs for sale</a>
<a href=http://www.backuggboots.com/#fzphsckvc>Ugg Sale</a>
<a href=http://www.uggbootstoback.com/#pmhtjffqz>Ugg Outlet</a>
<a href=http://www.uggbootsaledollar.com/#mhvgvdtuu>Ugg Boots</a>
<a href=http://www.discountbootsale.com/#abrtcaipk>Ugg Sale</a>
<a href=http://www.shoesforwinter.com/#rbpohxmpo>uggs for sale</a>
<a href=http://www.bootsonline-ugg.com/#mtxhdurvz>Uggs Outlet</a>
<a href=http://www.bootoutletssale.com/#yehltitlw>uggs for sale</a>
цитирай
8. анонимен - Methods to Select the right ugg boots Of 2012
25.10.2012 14:54

&#36890;&#12426;&#12398;&#27969;&#34892;&#12398;&#21161;&#12369;&#12434;&#20511;&#12426;&#12390;&#12289;&#26377;&#21517;&#20154;&#12420;&#12473;&#12479;&#12452;&#12522;&#12483;&#12471;&#12517;&#12394;&#20154;&#12293;&#12398;&#25774;&#24433;&#12290;&#12487;&#12483;&#12459;&#12540;&#12474;&#12399;&#26412;&#24403;&#12398;&#38640;&#22258;&#27671;&#12434;&#20316;&#25104;&#12375;&#12414;&#12375;&#12383;&#65306;&#28040;&#36027;&#32773;&#12364;pleasently&#12392;stoplessly&#25731;&#12388;&#20316;&#12427;&#12290;&#26032;&#12375;&#12356;UGG&#12398;&#25968;&#12398;&#22679;&#21152;&#12399;&#12289;&#27096;&#12293;&#12394;&#26041;&#27861;&#12434;&#36523;&#12395;&#30528;&#12369;&#12390;&#12356;&#12427;&#12290;&#12381;&#12375;&#12390;&#12354;&#12394;&#12383;&#12364;&#36984;&#25246;&#12391;&#12365;&#12427;&#12424;&#12358;&#12395;fashion.The&#36969;&#20999;&#12394;&#26178;&#38291;&#12434;&#12522;&#12540;&#12489;&#12377;&#12427;&#12384;&#12369;&#12391;&#19968;&#23450;&#12398;&#12524;&#12505;&#12523;&#12479;&#12464;&#12391;&#12354;&#12427;&#12392;&#12375;&#12390;&#12381;&#12428;&#12425;&#12398;&#12510;&#12483;&#12481;&#12531;&#12464;&#27231;&#33021;&#12392;&#12473;&#12479;&#12452;&#12523;&#12434;&#31034;&#12375;&#12390;&#12356;&#12414;&#12377;&#12290;&#12488;&#12483;&#12503;ugg&#12398;bailedybutton&#12364;&#30330;&#29983;&#12375;&#12414;&#12377;&#12290;

<a href=http://www.ugbootsjapan.com/>&#12450;&#12464; &#12502;&#12540;&#12484;</a>
<a href=http://www.ugbootsjapan.com/&#12450&#12464-&#12463&#12521&#12471&#12483&#12463-&#12471&#12519&#12540&#12488-c-6.html>UGG&#12463;&#12521;&#12471;&#12483;&#12463;&#12471;&#12519;&#12540;&#12488;</a>
<a href=http://www.ugbootsjapan.com/&#12450&#12464-&#12505&#12452&#12522&#12540&#12508&#12479&#12531-c-14.html>&#12450;&#12464; &#12505;&#12452;&#12522;&#12540;&#12508;&#12479;&#12531;&#20154;&#27671;</a>
<a href=http://www.ugbootsjapan.com/&#12450&#12464-&#12505&#12452&#12522&#12540&#12508&#12479&#12531-c-14.html>&#12450;&#12464; &#12505;&#12452;&#12522;&#12540;&#12508;&#12479;&#12531;&#12524;&#12487;&#12451;&#12540;&#12473;</a>
<a href=http://www.ugbootsjapan.com/>&#12450;&#12464;</a>
<a href=http://www.ugbootsjapan.com/&#12450&#12464-&#12463&#12521&#12471&#12483&#12463-&#12471&#12519&#12540&#12488-c-6.html>&#12463;&#12521;&#12471;&#12483;&#12463;&#12471;&#12519;&#12540;&#12488; &#12450;&#12464;</a>
<a href=http://www.ugbootsjapan.com/>UGG&#12502;&#12540;&#12484;</a>
<a href=http://www.ugbootsjapan.com/&#12450&#12464-&#12463&#12521&#12471&#12483&#12463-&#12471&#12519&#12540&#12488-c-6.html>&#12450;&#12464; &#12463;&#12521;&#12471;&#12483;&#12463;&#12471;&#12519;&#12540;&#12488;</a>
<a href=http://www.ugbootsjapan.com/>UGG</a>
<a href=http://www.ugbootsjapan.com/&#12450&#12464-&#12463&#12521&#12471&#12483&#12463-&#12471&#12519&#12540&#12488-c-6.html>&#12450;&#12464;&#12463;&#12521;&#12471;&#12483;&#12463;&#12471;&#12519;&#12540;&#12488;&#28608;&#23433;</a>
<a href=http://www.ugbootsjapan.com/&#12450&#12464-&#12505&#12452&#12522&#12540&#12508&#12479&#12531-c-14.html>&#12450;&#12464; &#12505;&#12452;&#12522;&#12540;&#12508;&#12479;&#12531;</a>
<a href=http://www.ugbootsjapan.com/>UGG&#12502;&#12540;&#12484; &#28608;&#23433;</a>
<a href=http://www.ugbootsjapan.com/&#12450&#12464-&#12505&#12452&#12522&#12540&#12508&#12479&#12531-c-14.html>&#12450;&#12464; &#12505;&#12452;&#12522;&#12540;&#12508;&#12479;&#12531;&#26032;&#20316;</a>
цитирай
9. анонимен - Ugg Boots Sale
25.10.2012 17:37
<a href=http://www.bootsmetbont.com/#zdnajaemr>Uggs Kopen Online</a>
<a href=http://www.bootswarmsale.com/#gbovgcgif>Ugg Boots Outlet</a>
<a href=http://www.north-faceskijacket.com/#qbfxydzto>The Norh Face</a>
<a href=http://www.bootstrend.com/#lajukpnwu>Uggs Outlet</a>
<a href=http://www.bootoutletsnow.com/#vhuqqnegp>UGG Bailey Button Boots</a>

http://www.bootssnowsale.com/ Ugg Boots Outlet
http://www.bootsyeti.com/ Cheap Uggs
http://www.canadagoosebleu.com/ Canada Goose Doudoune
http://www.north-facedealers.com/ North Face Denali
http://www.boothigh.com/ Ugg Boots Outlet

http://www.bootsyeti.com/#ebwwawppc - UGG Bailey Button Boots
http://www.canadiangoosecoats.com/#wcexlzsec - Canada Goose Jackets
http://www.canadiangoosecoat.com/#khyppcimg - Canada Goose Jackets Outlet
http://www.north-faceshelljacket.com/#oxgmtijxz - North Face Outlet
http://www.schoenenboots.com/#xcperkacr - Uggs Outlet
цитирай
10. анонимен - payday loans lexington sc
31.10.2012 05:53
<a href="http://paydayloansshorttermloans.co.uk/#zf44">payday loan</a> payday loans nyc http://paydayloansshorttermloans.co.uk/#o41n payday loan in austin texas <a href=http://paydayloansshorttermloans.co.uk/#lz96>paydayloansshorttermloans.co.uk</a> payday cash advance loans
цитирай
11. анонимен - great generic prix viagra forum
31.10.2012 16:46
t50v http://aviagrafrance.net/#hy96 forum achat viagra bon <a href=http://aviagrafrance.net/#ih09>Viagra</a> arte insoutenable migraine viagra 100mg
h44x http://acialisse.net/#hc43 cialis erektionsproblem <a href=http://acialisse.net/#jf18>cialis erektionsproblem</a> www.acialisse.net
m67l http://icialisonline.net/#po61 cialis mail order <a href=http://icialisonline.net/#xh12>icialisonline.net</a> cialis order canada
цитирай
12. анонимен - cash payday advance
01.11.2012 19:44
t69o http://paydayloansokuk.co.uk/#b90u payday loans in gilbert <a href=http://paydayloansokuk.co.uk/#th20>guaranteed payday loans</a> payday loan investments
цитирай
13. анонимен - spotya payday loan
02.11.2012 06:02
y24n http://paydayloanspower.ca/#n43t internet scams project payday <a href=http://paydayloanspower.ca/#as02>payday loan</a> payday loans mesa az
цитирай
14. анонимен - fast payday loans online
03.11.2012 03:24
<a href="http://onpaydayloans.net/#tv06">payday loans</a> payday loans in dover delaware http://onpaydayloans.net/#j83c payday loans augusta ga <a href=http://onpaydayloans.net/#bz10>cash advance</a> payday advance in san jose ca
цитирай
15. анонимен - payday advance costa mesa
03.11.2012 22:51
ei43 http://sildenafilb.net/#kp67 sildenafilb.net
цитирай
16. анонимен - reliable online pharmacy no prescription reviews
04.11.2012 08:27
rh26 http://canadianpharmacybest.net/#ni90 cheapest canadian pharmacy cialis
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: rizar
Категория: История
Прочетен: 777666
Постинги: 163
Коментари: 1634
Гласове: 903
Календар
«  Ноември, 2018  
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930