Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.09.2011 18:00 - Kъм всички тракомразци и историоразбирачи , КАК МАКСИМИН ТРАКИЕЦА РАЗБИ НЕМСТВОТО НА ГОТИТЕ
Автор: rizar Категория: История   
Прочетен: 25110 Коментари: 61 Гласове:
8

Последна промяна: 27.09.2011 10:52

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Нека някой да докаже, че някъде, където и да е било - в Африка, в Европа,  ИЛИ дори на островите в Централна Америка, където е изтребено почти цялото население , ТОВА СЕ Е СЛУЧИЛО  за няма и 60 години .
Такова нещо не са успяли да направят дори йезуитите, които за отрицателно време унищожават 2/3 от местното население на Парагвай.
Унищожават 2/3, не 3/3/ !!!!
Островитяните, които са били доста малко по островите , защото част от тях имат смесени бракове с европейци и негри и също не изчезват ей така в отвъдното.

Как обаче успяха римляните да анихилират тракийския народ за 60 години , това не ни се казва от пишман-историците.

В Пишман-форума "БГ-Наука" където властват ТРОЛОВЕТЕ от Бойна слава.
Доказах , че император Максимин Тракиеца е тракиец, а не папуа-новогвинеец.

Поради една формална грешка , обаче казуалистите ме нападнахаи обвиниха в пиратство и разпалване на трета, четвърта и пета световни войни. На косъм бях от БАН.

Формалната грешка беше , че обърках един извор с друг , което често се случва, ако човек ползва няколко извора едновременно и информация от един извор смеси с друг.

Поради простия факт, че и двете информации носят едни и същи данни , то  грешката е по-скоро формална и по никакъв начин не променя или  поврежда на отстояваната теза,.
Това обаче не променя нещата и през 170 г,. след Христа на Балканите живеят освен навлеците -римляни и елини, местни народи , каквито са многобройните племена на гетите смесени с алани.

Поради факта, че всички блогъри се осраха и не можаха да ми кажат, откъде се е появил един ГЕРМАНЕЦ НА БАЛКАНИТЕ ПРЕЗ 170ГОДИНА СЕ ПОЯВИ "СПИЪРХЕДА"" ПО РИМСКИТЕ ВЪПРОСИ НА БГ НАУКА - ЛАСТ РОМАН

Ето каква "Сталинградска битка" се раззрази в защита на германството на Балканите от 170 година. -

ЕТО КАКВО КАЗВА  ЗНАТОКА НА РИМСКАТА ИСТОРИЯ И ПРАВО - ЛАСТ РОМАН -

"такаа, гледам пак фентъзи на трако-българска тематика се е заформило /затова се отказах да чета тук, ама хайде/.
Понеже много се спекулира какъв е произходът на Максимин и откъде изобщо е той, давам насока:
В Historia Augusta се твърди, че баща му бил гот, а майка му - аланка.
He was born in a village in Thrace bordering on the barbarians, indeed of a barbarian father and mother, the one, men say, being of the Goths, the other of the Alani.
http://penelope.uchi...imini_duo*.html
С две думи - варварин от смесен произход, роден в тракийско селище. Следователно епитетът "Трак" не е етноним, а топоним, показващ от коя провинция произхожда Максимин.
Нещо повече - Херодиан със сигурност е знаел къде е Тракия, къде е Мизия и къде е - Скития.
(2) В силу своей природы он был как по нраву, так и по происхождению варваром: унаследовав от предков и соплеменников кровожадность, он стремился укрепить свою власть с помощью жестокости, боясь как-нибудь внушить презрение сенату и подданным, если они посмотрят не на его нынешнее положение, а на дешевые пеленки его младенчества. О нем все болтали и злословили, что он был пастухом во фракийских горах и, обладая большим ростом и физической силой, стал обыкновенным воином на родине 2 и счастливая судьба привела его к власти над римлянами.
http://www.gumer.inf...Gerodian/07.php
За неразбиращите руски - Максимин е представен като овчар от тракийските планини. Не знам кой "гений" е решил, че това е сегашна Добруджа. Къде имаме планини там? От там нататък и останалите разсъждения вървят по изцяло измислена следа и както винаги се търси под вола теле. Vale! "


последния от гара Роман ми се скара, че не разбирам от География и не знам , къде е родното село на МАКСИМИН ТРАКИЕЦА !!!





village in Thrace bordering on the barbarians,
-

оказва ,се , че най-големия римлянин , хайде ,да не кажем ,че не знае , а спекулира и не казва, къде е това тракийско село - на границата с варварите ....

и сигурно иска да остави у четящите впечатлението, че тези гоооолеми планини в които, той пасял овцете са били Рила , Пирин и Родопите, .... едва ли не .
Поне да ни беше изложил една карта , да видим , кои са тия погранични планини , до римската граница в Тракия с варварите ??!?

Казах Малка Скития и Добруджа ,но може да сбъркал със стотина - стои и петдесет километра и Максимин да е роден близо до селото Абоба (бивше) , където го родили баща му гот Мика и майка му АЛАНКАТА , А НЕ НЯКОЯ ХАНОТЮРКСКА баядерка, Абоба, дето , някои я наричат Хабоба ...

Но ,ако последния римлянин, все таки , след теплое умоление, благоволи да ни разкрие някоя съвременна карта на Мизия или Римска Скития, то може да се окаже ,че географската диспозиция на тракийското село в планините на Тракия , близо до Истрос/Дунав / Матоас не е с чак толкова голяма и обозрима разлика.
Сиреч няма съзнателно търсени обърквания.

Значи, трябва да се извиня и за Добруджа, добре и затова прося извинение.
Формална промяна в аланската - сиреч Иранската теза , настъпи ли , всеки може сам да си отговори.
Така , толкова за Диспозицията на аланите. Защото , да не вземем да станем Флавий Ариан - Диспозиция срещу аланите - знаем повече от него за техните местожилища .

Освен това,  каза , че траките не са етноним, а топоним. Миличкия мисли си , че хората не могат да четат извори и заблуждава наред.
Ами когато една и съща дума се използва за етноним на перси, арменци, сирийци или юдеи, то ако се използва по отношение на траките , вече в топонимен смисъл ли да я тълкуваме ???

Или пък , когато когато в "Historia Augusta "  се говори, че Максимин е говорел лошо латински , примесен с тракийски , то тракийския език е някакъв изкуствен език от общностите населяващи топонимната област Тракия в която живеела всякаква друга пасмина освен траки ???

Hic adulescenset semibarbarus et vix adhuc Latinae linguae, prope Thraecica imperatorem publice petit .


С което ще пристъпим и към основния въпрос на нашата тема - най-често ме обвиняват в Ценов-изъм .
Това добре, аз мога да нося и на бой , пък и на други неща. Ценовист да съм ! Мир да е.
Но , пак не ни се казва, кои хора живеят през II в. на територията на днешните земи на Северна България и Северна Добруджа намираща се днес в Румъния.
Кои хора са живяли там през I в. и какви са тези готи , през 173г. Сл. Хр. и ранше на територията на Мизия, Скития, Тракия ?!??

Въпроси , въпроси, без отговор . ...

Ще питаме и други хора , както се знае нема да бъркаме - скарабея със скакуеца, а ще искаме жокер.
Казва ни се ,че това natus или genos , означавали , че този , който по род е бил роден в Тракия/Скития/ Мизия не бил тракиец , добре ще отвърнем ние , какъв е -
ето, вижда се какъв e - гот и алан , каталан , само, че не от Барселона , а от Светкавица/ Търговище. Да съгласяваме се , значи прав е бил Овидий , че около него живеят диви сармати/ алани .


Хайде , готите да ги оставим - 173 г. , 50 години след Траян в Дакия/Мизия/ Тракия/Скития - траките са анихилирани и там живеят нетракийци, най-вероятно готи , които били от германски произход.


Остава да се съгласим , че даките с които преди 50 години се бил Траян са германи или хайде от нас да мине келти .
Нищо , обаче ще каже някой - не се изключва предположението някой изпаднал гот-германец през 14- и еди коя си година да дойде от Померания и да се засели в Тракия .
Никакъв проблем - абсолютно никаквъв проблем.
Идва си немеца ,жени се и му се ражда син - Максимин.
Той е немец, наоколо е .... нихило, римляни - тук-там и романизиращи се племена от нетракийски произход ,както постоянно ни се надънват табаните.
Добре , нетракийски племена, ма не и немски или скандинавски - няма ги по нищо ги няма. Далеч са .
Нито Дио Касий ги знае, нито пък има някакви археологически данни за немци през 170г. , 50 години след битката на Траян с даките , сиреч гетите или траките на север от Истрос? Дунав/ Матоас.
И изведнъж развръзката - който чел , чел , който не е чел да чете.
Максимин по някое време , това е вече след 200 год. се връща - и изворите много точно описват къде се връща -
"при управлението на Макрин - (217-218 г. ) напуснал военната служба и закупил имот в Тракия , в селото , където бил роден, и постоянно поддържал търговски отношения с готите. Той бил любимец и на гетите, като един от тяхната община . "
Изведнъж в тракийското му родно село се напълнило със земляци от Северна Европа. No comment !
Нали уж беше сам, пък околните гетски племена, го приемали като един от тях. Значи нямало нетракийски племена в Тракия, а там си е имало , що трябва да си е имало - тракийски или алански , някъде в изворите пишат и скити -орачи. И не били компютри ,а компоти. Ами и вземали , че им ги върнали.
При тая радиация , сега дето е Япония, ще ни вземат и трънкосливките от Балкана, само да им ги дадем.
Само , дето радиацията хванала нашите историци , тюркофили и германофили , никога няма да я пуснат.

В Мизия , Тракия и Малка Скития има Римска империя - има римляни, навярно и елини , има алани, има гети, сиреч който знае , кое е местното население , то си е пак там (през 170 г. и през 217г,.) , само няма едни вече тръгващи някъде от Украйна към Крим определени за германски племена готи.

Това е диспозицията на Максимин, Камен бряг, Етикос Истрос, аланите ,иранците и так дальше . Само последните космонавти ги няма и никога няма да се появят







Гласувай:
9



1. germantiger - Не става дума за мразци, а за ИСТИНА !
26.09.2011 18:51
ИЗВИНЕНИЕ за прекомерния ми коментар - в него "обобщавам" това, което съм коментирал в различни спорове и което в бъдеще ще избягвам да правя.
По повод на готите дето уж били българи думите

Готтесберге
Гьоттинген
Готтард (вкл. прохода св. Готтард)
Готланд/Гьотланд
старото название Готтенхафен
племето готони/гутони споменато от Тацитус още
думата Готт-Бог
ОСВЕН ТОВА БОЛ СКАЗАНИЯ В ГЕРМАНСКИТЕ НАРОДИ ЗА ПРЕСЕЛЕНИЕТО НА ГОТИТЕ, ПОСЛЕ РАЗСЕЛЕНИЕТО ИМ, ЗА ТЕХНИТЕ "КРАЛЕ" - ДЕСЕТКИ САГИ, КОИТО МОГА ДА НАПИША С ТОЧНИТЕ ИМ ЗАГЛАВИЯ - ТАКИВА БЪЛГАРСКИ НЯМА!

И още имена на готите германци, нямащи общо с гетите - траки от мен:

GOTAHARD
Gender: Masculine
Usage: Ancient Germanic
Germanic name derived from the elements god "god" and heard "hardy, brave".
От него произлизат
GOTTHARD
GOTTHILF
GOTTHOLD
GOTTLOB
GOTTSCHALK

GOTELEIB
Gender: Masculine
Usage: Ancient Germanic
Germanic name derived from the elements god "god" and leub "love".
От него прозилиза GOTTLIEB

GODFREY
Gender: Masculine
Usage: English
Pronounced: GAHD-free [key]
From the Germanic name Godafrid, which meant "peace of god" from the Germanic elements god "god" and frid "peace". The Normans brought this name to England, where it became common during the Middle Ages. A notable bearer was Godfrey of Bouillon, a 10th-century leader of the First Crusade and the first ruler of the Latin Kingdom of Jerusalem.
От него произлиза GOTTFRIED

Подобна именна традиция българите нямат нито в древността на Готт, нито в средните векове - факт!

ЗА УЖ ТРАКИЙСКОТО РИХ/РИК

Това е списък от имена, реално съществували и съществуващи имена

Фредерик/Фридрих в по-късен етап ист. и име
Лудвиг/Людовик в по-късен етап ист. и име
Ерих име
Улрих име
Хайнрих име
Хендрик ст. име
Хилдерик сказание
Вундерлих име певец
Витциг ист ВСВ
Биттрих ист ВСВ
Либих име
Виллрих художник
Седрик сказание
Меровиг ист
Гензерих сказание
Вулдерих сказание
Рудерих сказание
Албрих нибелунгенлиид
Амелрих нибелунгенлиид
Витих нибелунгенлиид
Хелфрих нибелунгенлиид
Теодерих нибелунгенлиид и ист.
Дидерих ст. име
Хайлвиг ст. име
Еммерих име
Хлодвиг/Хлодовиг ист
Лайпцих се произнася
Нещо повече - голяма част от тези имена, които посочих нагоре СА ОТ ГЕРМАНСКИ САГИ-СКАЗАНИЯ, ТАКИВА В БЪЛГАРСКАТА НАРОДНА ПАМЕТ НЯМА ИЛИ АКО ИМА ТЕ СА ЕДИНИЦИ, В ГЕРМАНСКАТА ОБАЧЕ СА ДЕСЕТКИ И ТОЧНО МОГА ДА ПОСОЧА КОИ със заглавията!

Този списък мога да увелича с имена и топоними, женски имена, фамилии на райх... тези драснах сега по памет, не след търсене! А германски думи завършващи на рих/риг или райх...

...

ОТ МЕН ТАМ КЪДЕТО КЬОРАВО ТРАКИЙСКО НЕ СЪЗИРАМ (вероятно защото съм сляп като Бах-баща не Омир)?!

ТУК ЧЕТЯЩИТЕ АКО СЕ ЗАРОВЯТ ЩЕ ЗАНЕМЕЯТ В РАЗЛИКАТА ГЕРМАНСКО И ТРАКИЙСКО ИЛИ БЪЛГАРСКО!

Германските имена (сайта е за "всякакви"), в случая германските и готски или франкски имена далеч от българските:
http://www.behindthename.com/nmc/ger.php

Тук етнология, после приказки и сказания събирани по цяла Германия и далеч от българските въобще!

http://www.sagen.at/index.html
http://www.sagen.at/texte/sagen/sagen.htm < тук за всяка държава

ето и билдгалерията
http://www.sagen.at/fotos/index.php

http://literaturnetz.org/maerchen
http://www.1000-maerchen.de/1518d97d8d0a88911989259659470c58/classics,1.htm

Средновековие
http://www.genealogie-mittelalter.de/
Примерно името Аделайд/Аделхайд има родителите, съпрузите, децата им, обаче нема българско име примерно
http://www.genealogie-mittelalter.de/adelheid_fuerstinnen/adelheid_fuerstinnen.html

Пак за Средновековие и автори
http://www.stefanjacob.de/Geschichte/Unterseiten/Literatur.php?Auswahl=Fr&#65533;hmittelalter

ТУК САМО ИЗВОРИ ДА ИСКАШ ИМАМ ГИ ОТ KORDON ТУК В БЛОГБГ
http://www.vostlit.info/Texts/Dokumenty/index.phtml?id=2070

... и баварския, който няма потресаваща разлика въобще с германските диалекти, но е явно различен от български:
http://www.bayrisches-woerterbuch.de/z.html

...

Посочените в предходния ми комемтар "маркери", никой досега не е опровергал (ВКЛЮЧИТЕЛНО И СПАРОТОК)!

ТА ПИТАМ КАК ТЕЗИ "БЪЛГАРИ"-ГОТИТЕ НЕ ЗАПАЗИХА БЪЛГАРО-ТРАКИЙСКИТЕ СИ ИМЕНА, БЪЛГАРО-ТРАКИЙСКО-СЛАВЯНСКИЯ СИ ЕЗИК, ЗАЩО ТАЦИТУС ГИ ПИШЕ В ГЕРМАНИА, ЗАЩО ЗА ГОТИТЕ САГИТЕ-СКАЗАНИЯТА СА ЗАПАЗЕНИ В ГЕРМАНСКАТА РОДОВА ПАМЕТ КАТО ДЕСЕТКИ, АКО НЕ И НАД 100, НО В БЪЛГАРСКИТЕ СКАЗАНИЯ ГИ НЯМА ИЛИ АКО НЯКОЙ МИ ПОСОЧИ 1-2, АЗ ЩЕ МУ ПОСОЧА КАКТО КАЗАХ ДЕСЕТКИ...

Главните букви в края са въпросите или "акцентите". Ако някой се усеща засегнат, мога и да го напиша с малки. Сказанията-сагите за готи, бавари и франки мога да посоча със заглавията - ДЕСЕТКИ СА, наистина! Споменавам готи, франки и бавари, защото нали тези "са" българи?!
цитирай
2. germantiger - Иначе аз разбирач не съм , ПОЛУГЕРМАНЕЦ СЪМ ПО ПРОИЗХОД, а по сърце почти изцяло!
26.09.2011 18:55
Аз не съм от БОЙНА СЛИВА, там след 2 часа престой бях баннат, защото ги подразних с германския героизъм от ВСВ, който постнах там и поствам методично тук - в блог.бг.

Ако имаш въпроси - обаждай се!

Ако имашп доблест - ми остави коментарите и ми опровергай аргументите.

Максимин може и да е тракиец, но "немското" на готите не го громиш с един, какъвто и да е, пък бил той и император.
цитирай
3. merlin68 - Тигър, не мога да се отърва никъде от ...
26.09.2011 19:09
Тигър, не мога да се отърва никъде от проточения ти коментар:) Ако може по-сбитичко да кажеш какво всъщност доказва той:) Кой съвременик на събитията свързва готите с германците? Къде е германо-готската археология в нашите земи, и прочие дребни въпросчета:)
цитирай
4. germantiger - ...
26.09.2011 19:36
Ех, Мерлин... значи може да четеш всеки ден по няколко тракийски постинга, да постваш ти и още няколко по славянски, всеки ден под постингите примерно на Спароток (лошо няма) да се пишат десетки коментари приятни за теб за четене, а аз не мога да предложа един "прогермански" под всеки който засяга темата, ех...

А про по - бях се ангажирал преди лятото, че ще направя постинг за германците - готи, франки и бавари (които според някои са българи), нямах възможността лятото, но ще го направя живи и здрави зимата! То всъщност аргументите ми за германското-готско тепърва ще се постват, това с топонимите, имената и сагите е на прима виста.

И БЛАГОДАРЯ НА РИЦАРЯ, ЧЕ ОЩЕ НЕ МИ Е ИЗТРИЛ КОМЕНТАРА, би боло нерицарски ;)
цитирай
5. rizar - Германски тигре
26.09.2011 20:26
Названието на и.-е. цар * reg- произлиза от "прав/десен" , "правилен". Оттам в латинския се формира regio - направление, посока, линия и regula,ae - мерило, правило , принцип . Като съществително се използва и за летва, тояга - неща , които определят правилата.

Така, че рекс не е собствено германско притежание. Нито пък аз съм твърдял , че е запазена марка за ТРАКИТЕ.

Тигре -

1.Никога не трия пост, освен ако няма псувни и обидни епитети(руснаците например, могат да изтърпят да ги псуват, но страшна обида е за тях , ако някой ги нарече - козел)

2.Бойна слава е добър форум с добра информация, но с ужасни администратори, тъй като форумът е частен и могат да си правят каквото си искат.

3. Това, че си изтипосал половин дузина немски щуротии с год, гот и гет (гетруда, гетина и т.н.)
съвсем не означава, че готите са немци. Все едно да изкараш Григорий Турски, че е турчин.
Това е манипулация и преднамерено объркване в племенната джунгла на античноста и средновековието.
цитирай
6. rizar - Още нещо
26.09.2011 20:45
В житието на 26-те готски мъченици и покрай тях се споменават две имена на ГОТКИ една царица и една (принцеса) -

АЛЛА и ДУКЛИДА

Днес в Германия не се е родила Алла Пугачова, а Дукла (Прага) НЕ Е швабски отбор.
цитирай
7. rizar - marknatan
27.09.2011 10:06
marknatan написа:
хей набожен търгаш,та какво точно си доказал с това "Доказах , че император Максимин Тракиеца е тракиец, а не папуа-новогвинеец."

че Тракиеца е тракиец,дурак,турак,или Максимин Тъпия,или че живеел до магистрала Тракия,значи,т.е. всички знаят е тракиец,или си зел имение до долината на тракийските царе,или че Тракиеца бил златотърсач или най-паче си доказал,че си се боцкал с психоапат боцман за доказ,и смърдиш отдалече с подобни докази

некви докази да имаш за мизиеца Аеций,или той е пак "тракиец"
неьастно нсикочело бицкано недоразумение

я кажи за църквите на българите от 5-6 век,че и те били тракийси или стражарски

нахранихте ли кавказките на психопата ,а?


Изтрих неприличните слова в поста на натанския, останалото съм го оставил.
цитирай
8. germantiger - Мой диспут със Спароток...
27.09.2011 14:24
Sparotok преди:
Имена с частица МУНД не са германски, МУНДУК е име на бащата на Атила, МУНДепа е тракийски топоним. И Мундук и Мундепа са свързани с глагола мътя, разбунвам.

Мой отговор
Разбира се, че прочетох поста ти преди ден за мунд, но започващи думи и също по-малко от тези които аз посочвам сега, а ако спомена всички топоними и селища днес в Германия на мунд ум ще ти зайде.
Забележи днес това "звучене" е характерно дори за шведите примерно Бьорклунд и за днешните езици от германска езикова група, но за българския макар спорно включен в "славянската” езикова група те не са характерни!

Sparotok каза:
Явно не знаеш, че рих, райх не са германски думи. Вземи един съвременен етимологически речник и ще се увериш в това.
Тракийската дума рез означава цар, документирана е в Илиада (8-ми век преди Христа) и на Линеар А надпис от 17-ти век преди Христа ( НТ 13)...
През 5-ти век преди Христа е документирана санскритската раджа -цар...прави си изводите.

Мой отговор
Именно-думата може да има вековен произход, чужд или "общочовешки", НО НАРОДА СПОРЕД СВОЕТО СЛОВНО БОГАТСТВО и "звучене" я променя и "усвоява".
Именно защото их, мунд, унд са характерни германски точно за това теудо е теодорих с изв. за напосоки примера.
Смисъла на казаното от мен убеден съм разбра!
Ако желаеш след време да ти посоча всичко на мунд в топонимията на Германия или в тази на Скандинавия "от Готтланд нататък"?

...

Ясно личи, че в спора аз съм убедителен, а той няма аргумент за словната традиция и езиково, няма и как да има.

Това което ти пишеш рицар и това, което спароток пише, е "все едно" аз да спомена Созопол, Одессос, Хаскьой, Кърджаали и още десеткли думи-топоними вслучая в България, та ще стане една неБългария.

Иначе казано - всеки народ може да "вземе" чужди думи, НО СЛОВНО ДА ГИ ПРОМЕНИ И РАЗВИЕ ЗА СВОЕ ПОЛЗВАНЕ!

Да напиша ли колко латински и гръцки думи ползваме в българския език, А ТУРСКИ ДОРИ НЕПРОМЕНЕНИ?!
цитирай
9. rizar - Германски тигре
27.09.2011 14:51
ако трябва да сме честни имената на готите се приближават не толкова към тракийските , колкото до келтските.
Много хора признаха, че готите са една голяма смесица от келти, германи(като част от келтите), сармати и не на последно място - траки.

Всъщност Дуриданов мисли, че гети и южни траки употребяват различен диалект. Той приближава гетите към балтите, чийто и управляващ готски род - Балти е неминуем.
Един лингвист на форум БГ Наука твърди , че гетския и германския са много близки езици.

Пишеш ми за гръко-латински думи, хайде да направим една диференциация кои от тях са собствени и кои арийски , защото ,ако твърдиш , че комъка и майка са съответно латинска и гръцка думи ще ме свалиш от коня.
цитирай
10. germantiger - ...
27.09.2011 16:39
Мога да ти посоча и група германци, сред които Феллер, който твърди, че траките били германски племена, което за мен е абсурдно комично!

Всички имаме общ индо-европейски произход, но знаеш:

език
народ
раса

... са различни "неща"

За мен никога не е имало съмнение, че готския поток както и хунския съюз са увличали със себе си всякакви племена. Без съмнение готите не са само германски племена, както и хуните далеч не са само български. Траките също!
Въпроса е за същността им. Форум БГнаука за жалост не следя, както и признавам, че в античната и средновековната история не ми е силата. За война от векове до днес - да, но за произход и цивилисти в историята има много което не знам. Това за балтите и управляващия ги род също.
цитирай
11. marknatan - добре си се сетил набожно търгашче с ...
27.09.2011 21:45
добре си се сетил набожно търгашче с насоката
"давам насока:
В Historia Augusta се твърди, че баща му бил гот, а майка му - аланка. "
Само,че от там ,като боцкан от боцко следва "Доказах , че император Максимин Тракиеца е тракиец, а не папуа-новогвинеец."
Какво си доказал :
че ако имаш баща гот си тракиец ли ?
или може би "уникалната" комбинация баща гот майка аланка,защото всичко
"уникално" е тракийско ?
Ти си този който си написал,че е " роден в тракийско селище"
Записаното е,че е роден в Селище в ТРАКИЯ,а не Тракийско селище.

Или в кой тип тракийско селище е роден,тези уникалните от първи тип до магистрала тракия ли или друго .от тези до Тракийския конник край Мадара или от тези в дакия,които били тоже тракийски .
Баща Варварин,майка Гот или Алан.
По какъв признак си го определил,за от етнос Тракиец,след като майката е гот или алан,а бащата варварин,като гражданин на царство Тракия ли ,по точно поданик на Тракийския цар ?
хе хе хе защото боцнатата ти падружката е доказал използвайки научното откритие на глис шеф ,че нация,етнос,раса не били нация,етнос,раса в съвременното им значение,значи с това се обозначавали ромските стражари,от тея укрили некъф тир с катуна му негде на балканите. тва ако не е двадцать второй доказ за любимата на сите балканци ромска теза,доказала,че българи=ромски стражари
тва родолюбиви тракийски мелиционери никагдаж немаше да го сторят на новата порода балканци . се некой трак патриот щеше да убади на жина си у филибето где е тира с катуна
ма на ромски стражари=българи
какъв е и този етнос самодефиниран от института по туракология етнос Тракийци,като антични автори пишат,че това са различни племена ,шпрехашти на различни язици.
аааа ,както доказал психопата боцко българи=комити,които били ромските стражари


имп. Максимин е наречен Трак и с това нерожденно понятие Трак за него се означава само едно,Дивак,Необразован,Дурак. Това е означението му Трак на Максимиан.
Така както също,както пишат пък името му Максимин е станало Нарицателно- ,заради ръста му,апетита му ,силата му .
на болгарский би било Исполина(Гиганта) Дурак (дивак,тъпак)
въпреки исполинската му сила не го свързват с Херакл(както си му е редо за имповете,нема имп. или василевс да не е Херакл,да не е с лъвската му сила(преметната кожа,символ на властта) и носещата зестра на абсолютната властт ,ут Александър пре Комод до Максиминиан (от тетрархите)а го заклеймяват за Дурак,Трак.
И точно единствения ,който притежава исполинската сила на Херакл,не е индентифициран по никакъв начин с нея,и то от общество дето живее с подобни метафори,събъжда се и си ляга с тях, и първото нещо което ще се направи за чутовна сила е да я нарече Крали Марковска(Хераклска)
Но специално за набожните търгаши боцкащи се за доказ е така. та тракиец и боцкащ се е ено и тоже.
православно ватикансите скотове са ги засилили в тракийския задънен задник на хисторито от който се раздат само боцкани за доказ
Православно ватиканските скотове нарекли максимин трак за да докажат на психопатите в бг,че макисмин бил от етноса тракийци
ебалници недоклаени

Но пък т.нар. българи са съчетали спомените си за него в приказките за Крали Марко.

Крали Марко е имп. Максимин Трак.( Херакл,през Максимин,до Крали Марко)
цитирай
12. rizar - че ако имаш баща гот/гет тракиец ли си или мангясъл стражар от двойствено число? ?
27.09.2011 22:24
Ако имаш баща гот, който е гет ,защото поставям идентитет между готи и гети, значи си тракиец ,а не мангал . Тъй като няма германци и мангали на Балканите , които да са живеели в тракийски села през 170г. , то Максимин е каталан (гетоалан).
цитирай
13. solinvictus - каталаните са кат -алан, кат-мо...
27.09.2011 22:46
каталаните са кат -алан ,кат-мороси,кат-германци ...хахаа
цитирай
14. marknatan - Ако имаш баща гот, който е гет, за...
27.09.2011 22:56
rizar написа:
Ако имаш баща гот, който е гет ,защото поставям идентитет между готи и гети, значи си тракиец ,а не мангал . Тъй като няма германци и мангали на Балканите , които да са живеели в тракийски села през 170г. , то Максимин е каталан (гетоалан).


слушай бе набожен търгаш,
сега ,като другия смахнат спараток,пък ще се плюнчиш,че сички са роднини ли

ако имаш един бог,тва значи ли,че ти си мюсулманин,бе глупак
защото бог е един нъл тъй,и за мюсулмани и за ристиени и ени и тоже е прароци си имат
и богородица я има повече пъти при маслините писана утколкото у папищяшковатиканската скотщина
що не си ги оставиш тея работи на ристияните да си доказват,че сички са рода
ти черепиш да беше учил нямаше да си толкоз зле
бегай си пиши с психопата боцко на лични
цитирай
15. solinvictus - самаед називаются!
28.09.2011 22:01
самаед називаются!
цитирай
16. marknatan - 00:24 - добре набожен търгаш, да ...
29.09.2011 01:30
00:24 - добре набожен търгаш, да включиме и ... триеньето,което ти замества лизането на боцманския за доказ,човещинка

набожен търгаш ,
да включиме и евреите,хе хе хе ,които точно ти жалко осъзнато гърче (или по точно напълно осъзната гърче) нарече (към мня де) ЖИД,без дори да подозираш,че точно на БЪЛГАРСИ тази дума или службно понятие винаги е означавала и означава само едно ИСПОЛИН.

Руско православната скотщина на чиято идеология и светска и теософска си привърженик и озъзнат педерунгел гръкоман ,е тази която единствено нарича с тази българска дума ЖИД,евреите.

Българи нокога не са я използвали за обозначаването на евреите.
докато новта порода маймуняци Блаканци дето си знаели топонимите и етнонимите не облизаха маймуняшкия рушняшки червеногъзест праволсавно скотски и станаха ПРАВОСЛАВНИ СКОТОВЕ ,които били РОМСКИ СТРАЖАРИ по лимеса след облизване на боцнатия маймун.

Хе хе хе педал.
и кво ся евреи муслини и праволсвани скотове вярвали в един бог,който бил индентичен.за тва православния скот е мюсулманин и се бозка с боцко за доказ.
педал бегй у форум ти си това или при гюведжарите .
там са намерили копчето на кибела.
сега и шият палтото.
и воала имат си тракийското палто на кибела.

мизите били траките даките били траките гетите били траките масагетите били траките скитрите били траките бригите били траките ненормален

защото за него гетите били индентични с траките
а даките били и те индентични с траките

глупак бог бил един индентичен и затва набожния търгаш бил мчсулманин

на психопата боцма вече 6 годин никой не му дил показал българи в ед. ч. и за тва българите били росмки стражари
вече и доказано в катуница

гети било индентично с траки
значи били траки като бог се бил мюсулмански

ей педал задръстен с теософски докази наука ще правиш
кой в кво вервал
педерунгеле тва че на теб като ти го завират и ти е драго къф доказ е освен че си педерунгел
ама много сте били "верващите" хе хе хе егати доказа
гет било трак което билио дак
кога и къде
в увредените мозъци и на тея без мозъци
оня па твоя съгражданин дето одил у гпеда да гледа тракийските пирамиди заяви след като доказа че на факсимилетата на муртагон не може да се верва защото не били оригиналише,че траките били келтско племе май е най близ

слабоинтелигентен надъхан правилсавно скотски фанариот с промит мозък обслужващ и провеждащ единствено гръцко рушняшките простотии за напълно измислените ТТРАКИЙЦИ хе хе хе
кой ви натика в тоя задънен гъз на историяте бе
кой освен безмозъчен правен в задник може доти и да си помисли да копае в задъненеа улица
само педерунгели балканци с безмозъзи и невменяеми ще секат клона си,невменяемия спараток,набожния търгаш маймуняците на боцнатиуя,психясали мелициоонери и дебили,за радост на подивели тетки


слушай бе педерунгле не може една изкуствена концепция създадена през двадесети век за което способстват антокатилическите педерунгелси беззъби островни псевдо учени т.н. наследници на туркоманите хуни,наричаните днес германци,от края на 19 началото на двайсети век ,които възраждат педерунгела орфей в борбата си срещу католиците .
и вола роди се и трчкийската нация и от скитско келстките съкровияа на балканите сглобиха знатините тракийци от първи вид тея до магистарла тракия от втоси вид тея в долината на тракисйите царе и трети вид уникалните .де що било уникално биуло тракийско.
педерунглеите си заплкюха келтите и одказаха как запада бил на клестаката култура на кяото те запад бил наследник
педерунгелите тука се завреха в гъза на измилсенуия тракизъм част от абсурдната гръко римско юдео християнска концепция да доказват как те дали Апостолите на Славяните които възтсановили линеар а и б и се
педерунгели тъпи
кви тракийци кава тракийска кутура те гонят
за маймуняк,който се боцка с психопата боцман за доказ,че е разбрал че българи=стражари е в реда на нещата
бегай да оближеш маймуняка боцко и земи с тебе и дебила
ей го вна и тоя маймуняк се е довлекъл
кажи бе маймунчо ти тук друга маймуняшка клетка ли си изпратен да сделаш за прослава на маймунящината

цитирай
17. rizar - батка Натан- успокой се
29.09.2011 21:47
По този въпрос съм отговорил още през 2009г.

Изчисти си речника с който ти започна да боравиш от близо една година, а преди това беседваше и поучаваше съвсем естествено и културно.
Ще взема да си помисля ,че ти си някои изтрещял игнорант , който си откраднал никът на истинския Натан, който беше добър и разумен човек и мой приятел.

От описанието на Козма великолепно личи, че българите християни са населявали територията източно от Илирик, северно от Елада и западно-югозападно от Видин и Враца, тоест земите на Македония, точно там, където е учредена архиепископията на Първа Юстинияна.
цитирай
18. anonymousbulgaricus - Тракедонизмът явно е тежка зараза - ...
30.09.2011 17:27
Тракедонизмът явно е тежка зараза - което е жалко наистина.
Максимин Тракиеца нито е "Максимин" нито е "Тракиец" в някакъв етнически смисъл на думата. Какво му е било рожденното име не знаем, достатъчно се е постарал да го покрие! Какво му е римското име, на което много е държал - знаем! Какво му е прозвището - също знаем!
Да видим прозвището:
Първо Максимин - съвсем очевидно е, защо му е лепнато - дори да не е бил висок 2.40, а само 2 метра примерно, спрямо средния ръст на мъжете през това време си е било шок и ужас отвсякъде. Освен това, ръстът му е комбиниран с функционлност - т.е. не е бил келяв дългуч, а човек дето може да пребори нам колко яки мъже в борба и да надбяга кон в бяг или да го убие с юмрук... Не случайно Септимий Север го е показвал като атракция и не случайно този му външен вид му е довел до първия никнейм!
Второ "трак" - както знаем "трак" като етническо название, като самоназвание и самосъзнание в историяата от Херодот насам няма и не е имало! Тогава какво може да значи "Трак" в контекста на Максимин. Римляните дават подобни прозвища в този период по три причини:
1. Наследствена - баща ти е бил Германик и ти си Германик, да не продължавам.
2. Заслужена - извоювал си триумф над противник на републиката или империята и като триумфатор ти дават съответно името на победения от теб - Германик, Британик, Готски и т.н. (забележката що Клавдий е Готски, а не Тракийски е много уместна с оглед на разните опити да се изкара нещо не такова каквото е)
3. Друга причина - може да е месторождение, обида, етническа принадлежност... При "Трак" не е третото, възможно е да е второто, но за това трябва да излязат някакви по-твърди доказателства, че е родом от провинция Тракия, а не Мизия, каквито предположения има, ако самото му име се приеме за доказателство за първото... Ок! Остава да е обида - има ли основание за това - произход - варварин, поведение грубо и безпардонно, начин на управление тираничен, деспотичен, омразен и некадърен.
цитирай
19. anonymousbulgaricus - Освен това и гърците от Херодот н...
30.09.2011 17:42
Освен това и гърците от Херодот натам ползват името "трак" като не особено ласкаво за народите населяващи вътрешните за тях предели на Балканите... Римски автори също не са много комплиментарни като говорят за "траките" или някои от племената, които определяме като тракийски... Та както обичат да казват тракедонците, името си има чудесен превод и обяснение на български - Максимин Трак - Големият Грубиян, което пък съвсем чудесно се връзва с анатомичните белези и публично поведение на този злощастен и некадърен, попаднал на трона съвсем случайно римски владетел (чудя се кво толко му се радвате), с чието управление започва истинския упадък на Римската империя.

И отделно - като изключим Галерий, за всички римски императори, как това не можете да го вденете, не е важен етническия произход! Максимин Трак е най-яркия пример за напъна да се изкара римлянин, какъвто и да е бил. Крие си истинското име и произход, унищожава всякакви следи за това, ревнив е до безкрайност като му натякват, че е варварин и за финал си изтипосва такова красиво и благозвучно римско име, че направо може да ахнеш като го прочетеш.

Същото, макар и не толкова брутално правят всички императори, които не са родени като римски граждани или някой от родителите им не е. Другият любим за спрягане като "тракиец", Константин Великият - всеки знае кой е баща му и какъв е - Римлянин, а майка му, която е с него равноапостол, има жития за нея, намира кръста христов, важен и деен участник е в живота му като управленец - още се спори каква е по произход и къде е родена, ама сигурно е едно - тя е варварка и ей това варварство на собствената си майка, колкото и да я е тачил, уважавал и почитал е тежало и затова рода и си остава безизвестен. Същата енигма е и рода преди баща му - римлянина, щот са били варвари. Търси се връзка с Клавдий Готски, за да се докаже не "тракийски" произход, а римски, престижен, защото те са искали, били са, и са управлявали не като "траки", "алани", "араби" и т.н., а като РИМЛЯНИ!
цитирай
20. anonymousbulgaricus - А, да и с Максимин Дая исторята е с...
30.09.2011 17:53
А, да и с Максимин Дая исторята е същата - не зная що и тоз некадърник толкова го сочите за доказателство за "тракийското величие". Хайде Максимин може да идва по причина първа, знаем, че Галерий му е чичо, пък името на Галерий е Гай Галерий Валерий Максимиан, ама второто не е Дак, опоменаващо етническия му произход, а е съвсем обидно прозвище, което значи "Овчаря". Личното му варварско име, с което е кръстен там из селата в Мизия от мама и тате - както се казва в онази реклама - "Не зная момчета - не пише" и никога няма да го научим, просто защото го е премахнал, забравил и т.н. я виж как хубаво се е кръстил по римски - Гай Валерий Галерий Максимин - разбъркал имената на чичо си и променил Максимиан на Максимин...

цитирай
21. merlin68 - anonymousbulgaricus,
01.10.2011 11:52
относно това какво са влагали гърци и римляни в името "трак", е ясно, не е ясно защо български историци влагат същото значение. Но разбира се поведението им е обяснимо и проследимо назад в историята, всичките са като коне с капаци, тръгнали да стават "елини", след това "римляни", а днес "цивилизовани европейци". Самоопределили се като елити, а всъщност може да се проследи в цялата българска история що за гашници са (по-точно безгашници).
Едва ли Максимин си избира имената за да прикрие произхода си, той дори не отива в Рим, цялата корумпирана сган там му е омразна. Константин също не обича Рим, вероятно много добре си прави изводи от случилото се с Максимин и мести столицата при СВОИТЕ.
Упадъка на Рим не започва с Максимин, той е заложен изначално, разделянето на хората на "елини" и "варвари", на свободни и роби, налагането на един модел на развитие, предопределят упадъка на всички империи. Това се случва и днес.
цитирай
22. rizar - Точно така Мерлин
01.10.2011 18:44
Това албанското разузнаване или платената клетка на ЦРУ - Ал-кайда, какво влага в термина ТРАК НАМ НЕ НИ ИНТЕРЕСУВА.
ИНТЕРЕСУВА НИ , ЧЕ ИМПЕРАТОРИТЕ СИ ОБИЧАТ СВОИТЕ И ТЕЗИ СВОИ НЕ СА ЗИГОМИКОЗНИТЕ СЕНАТОРЧЕТА, А АВТОХТОННИТЕ БАЛКАНСКИТЕ ЖИТЕЛИ!
цитирай
23. marknatan - Анонимнуя ти е споменал за Клавдий ...
01.10.2011 22:09
Анонимнуя ти е споменал за Клавдий II ,който край Ниш избива 320 000 готи ин Сената го удостоява с Готикус.
Малце след това разбива и Герамаците возле Ряката и го наричат и Германски.
Издава в тази чест мионтеи Виктори на Готите и Виктори на германците
За психопатите готи било индентично с тракийци
за другите психопати готи било индентично с германци
В 350 г готите уничтожават славния туракски град филибето ма пак готите били тракийците
Психопата си е психопата,макар и набожен . Подскача,като истерична щипана госпожица и крещи " поставям идентитет между готи и гети, значи си тракиец "
Или по-точно като уважавания психопата боцман,който кричае как никой не му показал българи в ед.ч. значи българите били ромски стражари. Тея двамата дебила отгоре и в тва са в "съгласие"

ти не разбираш ли,че си психопат и какъвти и аргумент да ти се предетсваи,с доказателство или не,ти ще си зяпаш,като мерилин маймуната.

За него Тракийците които заплашвали да бичуват българските племена било КЪСНО съобщение/
покажте бе педалчета ранно съобщение в което българи и тураки са индентични

покажете съобщение в което българи от т.нар. ПБЦ се извеждат от ТУРАКИТЕ унуикаклните ?
цитирай
24. rizar - изтрещяло чифутче
01.10.2011 22:22
Ранни извори има и ти много добре си ги знаеш/
Не става само набожния си е психопат.
Скитите са избили траките. Да антиримските скити/траки са избили проримските скити/траки.
НИЩО НОВО ПОД СЛЪНЦЕТО.
ПРОАМЕРИКАНСКИТЕ ЛИБИЙЦИ (ПОДПОМОГНАТИ ОТ ФРЕНСКИ И АНГЛИЙСКИ СПЕЦНАЗ И НАЕМНИЦИ , А СЪЩО ОТ АЛ-КАЙДА) ИЗБИХА АНТИАМЕРИКАНСКИТЕ ЛИБИЙЦИ.
ДИАЛЕКТИКАТА Е ЕДНА И СЪЩА !
цитирай
25. marknatan - с какъвто се събереш такъв ставаш ...
01.10.2011 22:40
с какъвто се събереш такъв ставаш
за ген хунорорум питайте ганчо ценов,те били гардове хуни
гърци само гардове
българки-охрана на долини

нещо да си написла съществено извън психопататията си "поставям идентитет между готи и гети, значи си тракиец "

тва само маймуняците така карате
той психопата поставял индентитет в лето 2011

а ромския сенат в 268 г нарекъл избититет готи готи без да знае ,че те били траки

а само в 238 г или неквиси годни по-рано импа бил трак

не си психопата а

я повтори за българските църкви от 5 век които били на ромските стражари по лимеса

чалгаджии с мечкадарски пени си обяснявате хисторито едни другиму праписал в падежаш щото нема надежада за психопатите

за импа

дори по времето на юстиниан за да влезеш в римската армия си римски гражданин,си римлянин

за имената му
запазен е папируса на ено момче от египет до баща му което се записва в римската армия
пише че му дали ена жлътица кат слезал у по морие то

и си пише и новото римско име което му било дадено

за имповете

писах го при тинехджърите в бг науката

импевете при възкачването си сите до един са получавали нови престижни имьонах

нещо като кардинал ставащ папа

откуде са го измилслилин тва папиьпците
да не мислиш че христос им го каза

бегай лижи бозмаски задници с бозмански доказа

не виждаш ли че си кукун

цитирай
26. marknatan - та психопатче нередовно квото и да ...
01.10.2011 23:02
та психопатче нередовно квото и да си пише или се представяш или начина пък по който го предтавяте е само симптом на умопомраченсот,не наука ,логика няма ,а само нездрави желания на болни хора смесващи по неодпустим начин времена епохи автори и главно с аналогии ! от наръчници на табладжии се доказват

ето тук съм намерик мой коментар преди да имам блога към невменяемиът еот вашата група при спараток
направо го поства ,не че за психопатаи ще има некъф ефект,но за нормални хора работещи с един мащаб и увеличение е ясно че с маймунпци спорове не се водят


"към sparatok,- Към № 122, dzvera ,
ще използвам "негодуването на дзвера и в частност на № 122" че такова нещо като "елинско" изкуство НЯМА.
дзвер ,пишеш за претенции
" Ти и в моя блог ги сипеш тея работи май.
И? Какви са ти претенциите, господин историко?

Да не го наричаме тракийско, ами скитско?
Това ли е всичко с което си се хванал да допринесеш за добрия тон?И ако му викам скитско, после всичко наред ли ще е ? Ще признаем л иче е по -старо от гръцкото?""

край на невменяемите ето и моя отговор

не драги,не са претенции ,а задължителното изискване за работа с един мащаб и увеличение при сравняването ,разглеждането и изучаването .

в блога и не само,се наблюдава своеволно прехвърляне и наричаче на тракийци различни етносни групи направено единствено възможно поради работата ви с различен мащаб и увеличения.
Наричането им дали на скити или траки или келти или келто- скити е погрешно и абсурдно и в него има всичко но не и научна историческа обоснованост .

"Тракийската " теория така представена смесва по недопустим начин различни епохи в които понятието тракия,тракиец най-общо може да се разграничи.
Отделно се смесват различни по стил ,функция и иработка предмети и слагането им под един общ знаменател дали тракийски,дали скитски,дали гръцки е същата недомислица.

използвам скитски защото скитското ясно се различава от други що годе избистрени стила налични по нашите земи и евразия,които по ниукакъв начин не могат да бъдат определени за тракийски или елински.което е едно и също,поне от представата която е дадена за него в бг -обществото. нито един от вас не може да разлкичи тракийско от елинско ,но се тв ърди как Тракийското златно съкровище от Панагюрище било Тракийсо.

Налице е и недопустимо смесване на различните периди на наличието на понятието трак и тракия,таркиец -да вземе първите две епохи язно разграниучени от Омир и Херодот/Тукидит
от там директо се скача в десети век и таркийците пак били тракийци. да ма не тогава тракийци са т.нар. Византийци на името на Града им Византион .


Всичко тръгна от въпроса който зададос да покажат ТРАКИЙСКА КЕРАМИКА за която много пищщт за доказ

"113. анонимен - а има ли тракийска керамика
21.09.2010 09:03 спараток,
а има ли тракийска керамика? И как това елинско изкуство което наричат Панагюрско златно съкровище може да го определим,като Тракийско . Обрисувай стила на Тракийското ювелирно изкуство или тракийската керамика и дай-образец за тази уникална тракийска школа,която трябва да е налична от времето на Омир до ти ще решиш до кога"

за разлика от сичите тея простотии скитското изкуство е ясно дефинирано и тея жалки попълзновения да се изкарва тракийско са повече от жалки

запомни ,всичко в българия което се намира е или скитско,или от това елинското,дето било "тракийско"

от 526 пр.н.е до към последната четвърт на четвъррти век тук са перси,после е Македония
следва рим

кога се появават "таркийските" плочки

във втори треи век от н.е. педерунгел,когат от двеста годин е римска власт

и кво са изобразявба на тях

"тракиска" митология

глупак и набожен психопат

ти ако не си психопат ще имаш ли мозъка на три годишния самоеден маймуняк мерилин или на дебила маймуняк боцман дето го уважаваш че ти бил доказал че българите са ромски стражари по лимеса ьото не ти изнася,че имало писано за църкви на българи от пети век

ще не са написани тракийски тези църкви


аааа педерунгелите поставаля знак за равенство между българи и тракийци
те били индентични
там където пишело българи всички днешни психопатаи знаели,че било означавало траки

ненормалник







цитирай
27. merlin68 - rizar,
01.10.2011 23:25
тоя изперкалия, вярно ли, че преди една година е бил нормален? Гледам го тук от два месеца, не ми е правило впечатление в него да има някаква нормалност. Мисля си, че "ромската теза" на Боцмана е отключила в него някаква психо-хахо-патия, и ако до преди година е бил нормален, то явно сегашното му състояние може само да тежи върху съвестта на въпросния Боцман:)))
цитирай
28. marknatan - тоя изперкалия, вярно ли, че преди ...
02.10.2011 09:05
merlin68 написа:
тоя изперкалия, вярно ли, че преди една година е бил нормален? Гледам го тук от два месеца, не ми е правило впечатление в него да има някаква нормалност. Мисля си, че "ромската теза" на Боцмана е отключила в него някаква психо-хахо-патия, и ако до преди година е бил нормален, то явно сегашното му състояние може само да тежи върху съвестта на въпросния Боцман:)))


Къде другаде за доказ и подкрепа на нормалната си маймуняшка "логика а ла боцкан лизач" на отворената ромска и доказаната тракийска да се довлече новопокръстения самоеден шипманзокако,ако не при
Набожния психопат
май случайно се надушвате за доказ от клетката .

Кажи му,бе ,кажи му бе колко сте доказали с уважавания от теб психопат,който си хранел кучетата с мароканчета и ти доказал,как българите били служебни понятия стражари по лимеса

Я нормално да дооакате и църквите на БЪЛГАРИ,българските църкви описани в 506 г.,защото не били църкви на тракийци.

И щото сте много хе хе хе нормални у клетката.

Я му направи впечатление на самоедния шимпанзок зза догъз.нали си си търгаш не изпускай.

В 506 май било рано за тебя ,а ? Еще си имало императори ТРАКИЙЦИ.

Я му разкажи за къснуту съупщену на психопатите,га таркийците уревали орталъка,щото БЪЛГАРСКИТЕ ПЛЕМЕНА им отнели короната и пурпура на ИРИкоято била като Византия ,ма не толку ристиенизирана. Немало толкоз набожни психопатаи по киезите и у заставите на ромите,които не строели градове,ами само застави за да си настаняват граничарите. Кой живеел у застави граничарите,които психопата боцман доказал,че били булгарите . А къде живеели ромите ,които не строели градове-у юртите като некои мингяни. За тва и титлата каган не била мингянска ,а римска.
цитирай
29. marknatan - тоя изперкалия, вярно ли, че преди ...
02.10.2011 09:09
merlin68 написа:
тоя изперкалия, вярно ли, че преди една година е бил нормален? Гледам го тук от два месеца, не ми е правило впечатление в него да има някаква нормалност. Мисля си, че "ромската теза" на Боцмана е отключила в него някаква психо-хахо-патия, и ако до преди година е бил нормален, то явно сегашното му състояние може само да тежи върху съвестта на въпросния Боцман:)))


Къде другаде за доказ и подкрепа на нормалната си маймуняшка "логика а ла боцкан лизач" на отворената ромска и доказаната тракийска да се довлече новопокръстения самоеден шипманзокако,ако не при
Набожния психопат
май случайно се надушвате за доказ от клетката .

Кажи му,бе ,кажи му бе колко сте доказали с уважавания от теб психопат,който си хранел кучетата с мароканчета и ти доказал,как българите били служебни понятия стражари по лимеса

Я нормално да дооакате и църквите на БЪЛГАРИ,българските църкви описани в 506 г.,защото не били църкви на тракийци.

И щото сте много хе хе хе нормални у клетката.

Я му направи впечатление на самоедния шимпанзок зза догъз.нали си си търгаш не изпускай.

В 506 май било рано за тебя ,а ? Еще си имало императори ТРАКИЙЦИ.

Я се прегърнете па да си разкажити след олизването и пощенето за къснуту съупщену на психопатите,га таркийците уревали орталъка,щото БЪЛГАРСКИТЕ ПЛЕМЕНА им отнели короната и пурпура на ИРИкоято била като Византия ,ма не толку ристиенизирана. Немало толкоз набожни психопатаи по киезите и у заставите на ромите,които не строели градове,ами само застави за да си настаняват граничарите. Кой живеел у застави граничарите,които психопата боцман доказал,че били булгарите . А къде живеели ромите ,които не строели градове-у юртите като некои мингяни. За тва и титлата каган не била мингянска ,а римска.
Етнос психопата боцко доказал,че не било етнос ,а обозначение на ромски стражарски структури.
Даже Ганчо ТЪПОТО не се бил сетил за тва.
цитирай
30. merlin68 - marknatan,
02.10.2011 09:58
всяко споменаване в коментарите ти на "боцко", "ромската теза", "гетски лизач" и още няколко специфични за теб и многократно повтарящи се израза, само водят до задълбочаване на патията ти. Стреми се въпросните изрази да ги употребяваш колкото е възможно по-рядко докато напълно ги забравиш, това е пътя към макар и частичното ти завръщане в нормалността. Лечението на отнесените, е в ръцете на самите отнесени, успех в борбата:)
цитирай
31. marknatan - мамавидеба и болните мозъцита ...
02.10.2011 21:02
болни мозъци,ма знаете да спамите ...
психопатеееее психопатееее та тая наглост майммуняшка твоята къф доказа,е а


маймуняка психопат се била объркал ,не праверила цитатра
е и
разнасяше го коато психопата боцман ромска "теза" (гръцка за керамопулос) за доказ
май-и следовни тип гетски лизач и ила да дебила с тетки погромаджийки на историческия анархизъм си беше намераила ,а маймуно мъченица

ма като всеки психопта периода на безчувстевност е перманентен
та ти не се спре и ена минута а си продължи с психопатичните доказаи,кое съупщено било късно,кое било с малки букви

кой нормален човек няма да изпита чувтсво за грешка за вина и так дальее
да се сопре ,
та са разбрали защо ората ги заключват психопататите
само психопататите са безчувтснеи,те не променят мнението си
само психопатите не изпиотват чувства,хеле па за вина,за грешка ха ха ха
требва да е както го е даказал психопата
квото е в болното им съзнание,тва да е да го е дказал един от тех психопатаите,
няма значени кво и как
траки били роднини на слънцето всички били роднини.важното било психопата спараток да го бил доказал,без уважение да речем за учени и лчбители пислаи смислени неща по темата

важното било психопата боцман да го бил доказал,крдаенот от гръка керамопулсо
ама росми понятия ма гртъцки ма индиски
важното било психопата боцман да го е доказ
там па"ТЕЗАТА" на психопатите била ОТВОРЕНА хе хе хе
ИДИОТИ

единия психопата вуведен СЛУЖЕБНОТО ПОНЯТИЕ ЗА ДОКАЗДРУГИЯ РОЖДЕННОТО ,ВСИЧКИ БИЛИ РОДНИНИ НА ТРАКИТЕ
боилите возле урале и те били доказани от психопата боцман,щото маймуняците разбрали,че той е доказал,че българи=комити,а комитите били военни панятия п лимеса
и палатините и тебили доказани от психопата боцман че били българите,
лимитанеите потем психопата ,нали тезата била отворена даказа,че били българите,комитите те па си имали римско име,ромски граничари по лимеса
като не останаха росми панятия се почнаха на гречески
важното било да го е даказал психопата боцман

онщ другия спараток и той да не остане по базд,вместо лсужебно понятие въведо рожденното попнятие РОДНИНСТВОьтраките били рода на гети,траките били рода на мизи.траките били рода на скити ,траките били рода на всщ и всщо
значи тракиоте били българите,защото мизите били бъл;гарите,а мзиите били рода на тракитеб

ПСИХОПАТИ


с наглост и психопатия със спамене и лизане на боцнато задници и групиране по маймуняшки принциип ставаш само мъченик на маймунячеството

та маймуняшките докази си остават докази само за маймуняците


а я тебя сказа еще в первший раз ти си маймуняк
и ти даказал и прадалжеш да даказаеш

вчера украде и се оля днеска бил нормал и дакзал кво били тураките и колко бил логичен психопата боцман невменяемия спараток,щото самоедното говедо с изкривения си мозък ги бил разбрал ха ха ха

а не панимал че бил психопат

маймуняците от клетката обсъждат ората
и кавото и да се жъмбите сте си нередовници

та точно в историята си личат болните мозъци вие тука сте се заврели да пишете хе хе хе

всеки психопата,като изброяваните психопати боцман,ил да дебила,гетксия лизач,спаратоковци,самоедната маймуна мерилин и так дальшееееее е трудно уловим в настоящето ,в заобикаляьия ни материален свят,който се измерва ,съпоставя,фотографира,може да се докосне и т.н.,съществува във точно дефинирано време в една точка от пространството със своите м-ни х-ки.

Тук ,в настощяето,секи психопат е почти неуловим

Но га започне да пише точно за хистори и се върне в едно минало,което е също матрялна действителнсот,със сите х-ки на матрялното,болните и увредени мозъци на психопатите започват да прескачат и не могат да възприемат и да се връщатт и съпоставят нещата в в наличната пропорция,мащаби,назад във времето,да оценят и се отнасят към една м=на деийствителност като към такава. Защото тя макар и минала не се отличава от настоящата.
Но там болния мозък вече не прави разлика межу абстракципта на болното си съзнание и реалния материален обект или събитие,което изследва.

Но за болниуя мзоък тя(минала дейтсвителност) става понятие! (служебно попнятие" ,част на изречение,Извод от един автор и описание,който се прехвърля от болна фантазия там където болния му мозок възприема този извод най-добре,оценака на автори,техни описани,които вече напълно абстрактни ,се лепят отн увредения мзоък към времена и пространства несъществуващи никъде освен в боланата глава създала тези образи .
Еди израз в изречение подменя епохи в болния мозък. Доакзи за еднакво звучене на думи се превръщат в доакзи за болните мозъци.
Смешната им и глупава предтсва за естеството на щещата в съвремието им се пренася за доказ назад във времето. Днешната символика с която са пълни кратуните им оживява в болните мозъци и те започват да я приписват на древи хора ,цивилизации и.т.

Като хора които не могат да рисувата,те вместо да предата света в неговата перспектива и реалност,да се опитат да го маяабизират и съуотнесат в пропрции и маяаби във време и прпстранство,като материални обекти ,при опита да изобразят една минала релноаст те я изкривяват , опростпяат,абстрактизират и със схематични и абстрактни символики се опитват да я подменят.
Служебни понятия стават царстав,мн.ч . двигател за революции ,започват да си рабират мислите и кой древен автир какво бил искал да каже,в треи век за траките в десети,Херодот,бил казал,че траките са най-многобройни след индийските народи,като ги е фиксирал обаче и в пространството,тея неговите тураки са около пропонта и егея,и ан север от Хема не припарвалиу.
само,че тук абстрактния извод останал в болното съзнание на тураките е многобройността,те не се интересуват,че тп е фуксирана във време и пространство.
Следва ,че всичко било траки.
Вувеждат се биологични докази че вълците се криели у храстите и така се въдели че трураките си наименовали селищата по три четири вида и юетирите били туракски защот днес били край магистрала Тракия и тав било доказ за миналото.

шимпазок ,шимпазно самоеден,ама знае да спами като боцмански лизач на задушница
маматидеба ненормална
мизите били траките даките били траките гетите били траките масагетите били траките скитрите били траките бригите били траките ненормален

защото за него гетите били индентични с траките
които щелин да бичуват БЪЛГАРИТЕ ма понеже били роднини на МИЗИЙЦИТЕ
на БЪЛГАРИТЕ им се разминало
мамавидеба и болните мозъци

та точно в историята си личат болните мозъци вие тука сте се заврели да пишете хе хе хе



Я обрисувай стила на "Тракийското" ювелирно изкуство или на "Тракийската" керамика и дай-образец за тази уникална "тракийска" школа,която трябва да е налична от времето на Омир до ти ще решиш до роднината мизиеца Аеций,баш ТРАКИЕЦ или пзднене ,га ТРАКИТЕ ЗАПЛАШВАЛИ ДА БИЧУВАТ БЪЛГАРИТЕ

Или можеби до 506 гадина га имало БЪЛГАРСКИ ЦЪРКВИ„ които всички знаели Били туракско,щото херодот казал,че тураките били втория по големина индуски народ в 8 век пр.н.е.

Я разкажи за къснуту съупщену на психопатите,га таркийците уревали орталъка,щото БЪЛГАРСКИТЕ ПЛЕМЕНА им отнели короната и пурпура на ИРИкоято била като Византия ,ма не толку ристиенизирана.

Я разкажи за Нетолкоз набожни психопатаи по киезите и у заставите на ромите,които не строели градове,ами само застави за да си настаняват граничарите. Кой живеел у застави граничарите,които психопата боцман доказал,че били булгарите .

Я разкажи за къде живеели ромите ,които не строели градове,a у юртите като некои мингяни. За тва и титлата каган не била мингянска ,а римска


ОООООПС тва БЛА ТУРАКСКА ТИТЛА на баш кадън ефенди която народила риднините мизийци на тураките ,гетркста лиузачекса рода,отде тоя се научил да праи така добре сикиш секидже,скитите били родни,даките били рода на тураките,илирийсците били рода на тураките,и най-паче МАКЕДОНЦИТЕ бил па те не рода те напрао си билиб тракийците които си папасвабадили заробнеиятракисйки МИР

Тренирали за потем,га па освобождавали паробения туракски мир

шимпазок нередовен

деба и наглеца ти
психоапта си ностава психопата
панятна
цитирай
32. rizar - Точно така Мерлин
03.10.2011 07:54
Мерлин , нашия добър приятел от няколко месеца заболя от няколко съвременни болести - първоначално го хвана корполаломанията и почна да псува всичко живо наред.
Напоследък се появяват първите симптоми и на мизоманията - вече всеки му е виновен за всичко и започва да изпитва ненавист към всички , включително и към тези, които са били негови поддържници и в някаква степен форумни приятели.

Въпреки всичко си мисля, че тези състояния не са вечни и нашия приятел Натан, може да се върне към естествената форма на общуване.
цитирай
33. marknatan - глей как маймуняци по шур...
03.10.2011 08:47


глей как маймуняци по шуросватобаджанашки се олизват к как изкусно използват новия наученомаймуняшки докъз на разбрали МИСЛАТА МУ !?
рицарю,казах ти,ти черепиш да беш завършил,щеше да си специалист в една област и можеше да правиш разлика дали разговаряш с ненормални и какво ти доказват
ето аз ,селяни чиляк,груб,вулгарен, земледелец и животновъд ,селянин,ма здраво свързан със земята,демек по научному здраво стъпил на земята,не висящ по лианите с маймуняците да им облизва задниците за доказ че са многу и трупат точки . за пред кой .ха ха ха
ми айде излажи ме мне селячето ,че га бурените заплашвали пиперо аз ще си отгледам пиперо защото бурените били роднини на пиперо

ТРАКИЙЦИТЕ,които щели да бичуват БЪЛГАРИТЕ,били БЪЛГАРИТЕ,защото Лъв Дякон нарекъл БЪЛГАРИТЕ МИЗИ,

Но ПСИХОПАТИТЕ "знаели" и "доказали",че МИЗИТЕ БИЛИ ТРАКИТЕ,

тайнаъ кък ся сади пиперо се предва от дъщеря на унука,докато за тракийките не се стигнало до сара колко е грозен не мога да го гледам и тайната умряла ,защото се започнали с лигите на психопата боцко,много уважаван от набожни психопат
ма мойта селянка помни и сказала моя дочя

ти кво ся га стана майумуняк га фъзъ ти почервеня

аз като закарам свинкаята на таковата ,кво ми се опрасва(освини е за маймуните)
май морски свинчета,защото така звучало и на български
педал непоръбен
дойдеха ени да им показвам затворено стопанство
как като ветеринарния осмени карвата,хе хе ех защото за психопата гет вола било скопен бик,та вера на маймуни нема,викам ветеринар,със спринцовка

и кво мислиш че се ражда а ,педерунгеле
ми теле
и после телетата у калницта и от там директо у една машина и на салам

и ми викат едни маймуняци от Врана разбрали на твоищта падружка психопата боцко дето си му пееш служби на уше га те боцка за доказ.та пита маймуните,
ама каво щъ стане ,ако сложим салам у тази машина,ще излезе ли от другата страна теле

да викам тва е гъза на леля ви като му пъхнеш салам и да излизат телета за да стават маймуняци из ньета



та с педерунгелската логика на рабралите ИДЕЯТА МУ колко и да се напиняш задника ти се ще се червенее


ТРАКИЙЦИТЕ,които щели да бичуват БЪЛГАРИТЕ,били БЪЛГАРИТЕ,защото Лъв Дякон нарекъл БЪЛГАРИТЕ МИЗИ,

Но ПСИХОПАТИТЕ "знаели" и "доказали",че МИЗИТЕ БИЛИ ТРАКИТЕ,

значи ТРАКИТЕ били БЪЛГАРИТЕ

ВОАЛА ,как ТРАКИТЕ станали БЪЛГАРИ


Но пък некъф другой фанариот ,друг един къснописец рекъл,че Българите били от Европските Мизи.

Ма то и други МИЗИ ли имало бе маймуняко ?
Или това е късну съупщену на туракопедалите
Е на кои Мизи били роднини тогъз Тураките бе гъз маймунски?

На Европските Мизи ли?
.
И са ТУРАКИТЕ на кои са били РОДА ?

май не сте психопатаи а?



Тураките били РОДНИНИ на МИЗИТЕ според колективната психопатия водеща началото си от ромската отворена и разкрачена "ТЕЗА" на психопата боцман доразвита въвел служебните поняти и мн.ч. за доказ,доразвита в пълна психоза от другия невменяем спараток,с въвеждането на рожденното понятие Роднина .
Което звучало на Български,като Родина,значи Тракийците били Българите .
цитирай
34. rizar - Натане
03.10.2011 16:34
Произхода на българите с тебе сме го уточнили- като неслужебен , а федеративен и аз съм приел безпристрастно твоята визия и съм те подкрепял винаги и във всички форуми.
Не знам как може един пропуснат отговор на първосигнално изречение на който и да е да те доведе до такава ярост срещу мен.

Последно те питам , честно - какъв искаш да бъда за тебе - безпристрастен поддръжник и приятел или гетнатоблизачевскоизбоцантъргаш ???
цитирай
35. merlin68 - marknatan,
03.10.2011 19:14
освен европейски мизи е имало и азиатски такива. Мизия е имало и в Азия, това не го ли знаеш? Мизите са тракийско племе, това не го ли знаеш? Лъв Дякон, нарича българите от вече създадената България, мизи и скити. Още много стари летописци отъждествяват скити и траки, скити и славяне, скити и хуни, и т.н. Всичко това не говори ли нещо на земеделското ти мозъче, което уж е близко до земята, само че до коя земя питам?
цитирай
36. marknatan - освен европейски мизи е имало и а...
06.10.2011 10:01
merlin68 написа:
освен европейски мизи е имало и азиатски такива. Мизия е имало и в Азия, това не го ли знаеш? Мизите са тракийско племе, това не го ли знаеш? Лъв Дякон, нарича българите от вече създадената България, мизи и скити. Още много стари летописци отъждествяват скити и траки, скити и славяне, скити и хуни, и т.н. Всичко това не говори ли нещо на земеделското ти мозъче, което уж е близко до земята, само че до коя земя питам?


ей психопата си остава психопат маймунял . "освен европейски мизи е имало и азиатски такива" и доводите на спартакиадите "това не го ли знаеш" само това ли прихвана от спартакиадите бе глупак неодклатен

маймуната знаела,че имало и азиатски мизи а си траела за доказ,щото те били роднини на тураките.

ми кво криеш бе психо всички знаят че тураките са роднини на малоазиатците

той и фанариотина си го е писал у вестника

БЪЛГАРИТЕ СА ОТ ЕВРОПЕЙСКИТЕ МИЗИ,

не е написано че са от малоазиатските мизи които били роднини на тураките

маймуна скапана, тураките били рода на малоазиатските мизи ,

е ама не малоазиатските мизи са посочени като българи


маймуна неяаства бегай у спартакиадта да гъбясваш
питала маймуната ,а не мож запомни ена минута

сказал тебя маймуно ,не мой обижда животновъда в мен,

виж кво пишеш маймуно без правописни грешки,като горните тъпни
"Всичко това не говори ли нещо на земеделското ти мозъче, което уж е близко до земята, само че до коя земя питам?"

не земледелското ми мозъче ,а селското ми мозъче бе маймуно психясала

българите били от малоазиатските мизи кпоито били роднини на тураките

тея тъпни от невменяемия спараток ли ги вадиш ,увредени самоеден шимпанзоко

та то едно уравнение с думи да се напраи едно човешко дете в първо отделение ще го реши ,бе маймуни скапани
българите били от европейските мизи
тураките били роднини на малоазиатските мизи
след като българите са от евро визия а тураките са роднини на мала азия
скъсай зи задника да докажеш,че тураки=българи
цитирай
37. anonymousbulgaricus - Мале, мале Рицар, хайде мерилин е ...
06.10.2011 15:52
Мале, мале Рицар, хайде мерилин е ясен, чете от тук от там, нещо му хареса щипне го и вади тези и доказателства даже, а на всичкото отгоре сам не прилага един аршин към собствените си тези щот като сбъркал географията летописеца е зле и не му върви тезата, като я сбъркал ганчо става щот той имал теза....

Ама ти дето уж можеш да четеш исторически текстове, виждал съм те да пишеш интересни неща, къде отиде в агит пропа на тракедонците от най-ниско ниво, дето излагат всячески всяка идея за автохтонност и я превръщат в посмещище.

Я кажи като викаш, че императори си обичат своите балкански автохтонци - за конкретния Максимин Трак - това "Трак" той ли си го е лепнал като ник-нейм и го е носил с гордост и без предръсъдъци навсякъде, където е бил и какво добро е направил било то за автохтонци, неавтохтонци, римската империя и каквото там се сетиш близко му и не чак толкова близко от позицията на генерал в римската армия и император на Рим за три години. Обясни също тъй на мерилин, че той не е бил в Рим като император, щото първо го е било страх, че няма да го признаят и ще му резнат главата, както и става, когато се запътва натам и второ по-му е било лесно да прави това, което може да прави - да се бие, ама и там малко не му се получили нещата нищо, че формално "побеждавал".

И обясни моля те на себе си, а после и на другите, дето карат нещата по родство и "свои", кои са своите на Константин Велики - десетината дечурлига, прислуга и роби и некой и друг братовчед дет я помни или не помни от ранното си детство в нишко, двора на диоклециан дето в Никомидия, дето му минава късното детство и юношество, двора на Галерий, от който бяга и едва не губи главата си в бягството или британските легиони дето го правят император, галските легиони, дето го задържат на този пост и му извоюват най-бляскавите победи след който Рейнската граница остава мирна за повече от 50 години след него, Британските, Галските, Испанските легиони, с които побеждава при Милано и Рим,
цитирай
38. anonymousbulgaricus - Галските и италийски легиони, с ...
06.10.2011 16:10
Галските и италийски легиони, с които побеждава тракийските на Лициний при Аурелия Цибалес или галските, италийските и панонските, в добавка с франкските съюзници, с които окончателно разгромява Лициний, командващ роднинските му траки в добавка с готски наемници (които за теб са също траки - гети) през 324 в серия от битки до окончателна разправа с въпросният Лициний и армията му та през 325 г. да стане единствен и пълновластен господар на Империята.

Обясни като как и кои са му "близките" и "своите" при условие, че от 10 г. възраст, когато е пратен в Никомидия през 290 г. до 324 г., когато пак стъпва на Балканите може да е виждал "трак", каквото и да значи това, хеле па родствен, само на картинка - изключвам Галерий и племеника му Овчаря, ама тях той хич не ги обича!

И не бил в Рим - обясни на себе си, а и на нечетящия, но пишещ, че през този период Рим е всичко друго, но не и столица на империята - в най-добрия случай е столичен град на някой от тетрархите - последно това са Максенций и самия Константин, който все в тоя Рим си спретва триумфче, триумфална арка, дава базилики на християни, че даже и строи старата базилика св. Петър, която после става папска резиденция... Та столици на тоз Константин в различните периоди са му Трир, Рим, Милано, Никомидия, Сердика, защото концепцията е друга. Проблемът му е очевиден, като изключим Трир, който е в умиротворени и "негови" си провинции, всичките други градове са били столици на другите цезари и августи, с които той е бил съперник и там, колкото и да му харесват градовете, има много подозрителен народ, пък и с оглед на промените, които носи как да не си построи "Нов Рим" точно срещу последната велика столица на Рим - Никомедия! Трябвало е да умири тия провинции, а и външния враг на тях е далеч по-силен и опасен, за да изисква прякото му занимание с него! Та от 306 до 337 г. когато има власт по-малко от 12 г. е на Балканите, от които само 7 в "Новия Рим", в Трир е бил доста повече, та от 31 г. власт 19 бие "своите"
цитирай
39. anonymousbulgaricus - Всъшност даже не са 12 щот докато се ...
06.10.2011 16:15
Всъшност даже не са 12 щот докато се строи Константинопол, той резидира най-много в Никомидия, която не е на Балканите все пак... Странни разбирания за родство и свойство имате, да не говорим, че самият той е направил доста демографски размествания точно из балканските провинции и малоазийските такива, именно за да обезпечи верни нему колонисти, които хич не са от враждебните срещу него "тракийци"!
цитирай
40. merlin68 - anonymousbulgaricus,
06.10.2011 22:02
мисля, ще е по-добре ти сам да си обясниш някои неща, преди да обясняваш на другите:)
Максимин Тракиеца, не изпитва какъвто и да било страх да се върне в Рим. Всъщност да обвиняваш в страх, човекът издигнал се от прост войник до император единствено благодарение на смелостта си е меко казано непрофесионално (нали си историк), а иначе казано е глупаво. Дори като император, този "страхливец" често лично участва в боевете. Въпреки, че благодарение на нечуваната си сила и храброст, от прост войник се издига до император, той никога не забравя кой е и от къде е тръгнал. Точно в тази връзка са и действията му като император. Освобождава от данъци селските имения (предимно стопанисвани от ветерани), увеличава войнишките заплати, увеличава съответно данъците на патрициите, отказва да хрантути градското безделно население. Естествено тази политика му създава могъщи врагове, в резултат е убит от предатели по време на похода си към Рим, целящ да усмири разбунтувалите се патриции и сенатори. Рим се разпада от своята алчност, Максимин е един от първите който се опитва да запази империята като смачка вонящата и глава. Не успява, но очевидно е бил прав и това историята го показва.
Относно роденият в Ниш, Константин Велики, също има какво да си обясняваш преди да ни поучаваш.
За какви "свои" и "роднини" съм говорил, когато той израснал не в Тракия, ами в Никомедия. А ти знаеш ли къде е Никомедия, кои са обитателите й? Никомедия е в непосредствена близост до Константинопол, и когато казвам, че той е преместил столицата при своите, не говоря глупости за разлика от теб:)
Никомедия е построен от тракийския цар Никомед I, който е цар на тракийската държава Витиния в Мала Азия. Основно населението на града са витински Траки.
Глупостите относно това, че трябвало да ми се обяснява, че Рим преди Константин не бил столица и прочие бози, мъобще не намирам за резонно да коментирам:)
цитирай
41. merlin68 - marknatan,
06.10.2011 22:19
има Мизия в Мала Азия, има и на Балканите, също така е и с траките. Мизити са тракийско племе, което е отъждествено с българите, същите са наречени и скити.
Някои луди са гении, но повечето са си само луди, ти Марко си от повечето.
цитирай
42. rizar - Хахаха
07.10.2011 07:46
Хахаха; разсмял се графа на развален испански и смехът потекъл по ревера на сакото му .

Анонимен, опитваш се и да заблуждаваш !
Живял е в Трир 19 години = защо ?
А да е казал случайно , че Трир е неговия Рим??

Всички са им били "близки" и "свои" защото са били обичани от "своите" чиито данъци са били намалени от ''техните'' /
А това , че Максимин си е отишъл да си живурка на село при своите и е бил страшно уважаван от своите, въобще не импонира на глупостите, че се стараел да скрие произхода си.
цитирай
43. anonymousbulgaricus - Знаем ли какво е казал за Трир? Факт ...
07.10.2011 15:40
Знаем ли какво е казал за Трир? Факт е, че там е живял, от там е управлявал най-дълго и от там е тръгнал и спечелил най-големите си успехи точно с верните му войски от там, с които е разбил войските на "своите". Репликата за Сердика е доста красива, но си има и политически и битов контекст, не я абсолютизирай, а както виждаме от нея нищо не е произлязло. Сердика е столица на най-омразния му август, от който едва жив се измъква и помни за цял живот. Да не говорим, че балнеологията в Сердика наистина е била като тази, а в този момент, може би и по-добра от тази в Рим, градът, който е римски откъдето и да го погледнеш също си е бил впечатляващ, а като добавим и строежите на Галерий си е изглеждал страхотно.

За Максимин Трак ли говориш - кога точно отива да живее на село... докато забавлява в Рим императорското семейство като чудо на природата (каквото е бил дори от днешна гледна точка - факт), когато е генерал в армията на императора или когато сам става император, а най-вероятно когато са го направили с една глава по-нисък... Също така снобизмът му и криенето на произхода вземат патологични размери след като става по случайност император. Дадените рушвети на войниците, облекчаването на статута на колонистите и разни други радости за военния плебс са си напълно в контекста на това, което правят още първите императори при вземането на властта и за удържането й. Този като първеню минава всички граници, а като мята армията в блатата и легионите, които води вече не му вярват и чакат сгоден момент да се отърват от него и веднага щом им се удава го правят. И още нещо, какъв е тоя егалитаризъм и това сиромахилство - знач освен всичко което значи "трак" значи и беден, келяв селянин и всичко дето е такова е трак, па всичкото дето е богато, замогнало се, с ум власт и влияние може и да е трак по произход, ама всъшност не е:))) Хахаха ето ти смеха, с тъпа логика стигнахте до верния извод на съдържанието на понятието "трак" в този исторически контекст! Напредък си е!

цитирай
44. anonymousbulgaricus - Мерилин, с нетърпение чаках да ме ...
07.10.2011 15:56
Мерилин, с нетърпение чаках да ме затапиш с "тракийския цар Никомед"... Да правиш случайно разлика между 264 г. преди новата ера и 264 след новата ера например.... Тия векове за нищо ги нямате и в тия векове хората стоят като за снимка в една поза и нищо и никъде не се променя.

Никомедия е римски грат от 74 г. преди христа и е столица на римска провинция и съответно столица на Римската империя в периода 286 до 330 г. Пет от тия години от там управлява и Константин. Явно точно тази среда, враждебна за него в добавка с желанието му да започне на чисто и с егото му да се запише като строител на "нов Рим" го карат да смени столицата от Никомедия и да я премести в новопостроения град!

Какви свои да питам пак - бил е заложник там и през целия му престой в Никомедия живота му е бил под заплаха, трябвало е да бяга, за да се спаси. И що кат са му "свои" с такава непоколебимост и жестокост изтребва тракийските легиони, нали са му братчеди, ама то кво пък, той сина си, който е направил цезар с резиденция Рим убива, та кво са там няколко десетки хиляди братчеди, с които си е играл на стражари и апаши и прескочи кобила като дете...

Рицар, на мерилин му е простено, той толкова си може, ама пак да кажа, ти имаш добри неща и тия агитпроб постове и истерични коментари наистина хич не ти приличат! Това беше от мен, останете си двамцата със здраве и с красивите трепети на несъществуващото "тракийско".
цитирай
45. merlin68 - anonymousbulgaricus,
07.10.2011 18:56
ако на мерлин му е простено, то нека и твоето невежество да бъде простено...но само ако е невежество, защото злата умисъл не се прощава!
"Никомедия и основно населението му са витински Траки еленизирани в по късно време. През следващите векове градът се превръща в един от най-големите градове на Мала Азия.Факт доказан от историческата наука е че чак до късната античност траките пазят своите корени иначе елинизирани."
Както се вижда от цитата според историците по времето на Константин имаме в Никомедия тракийско население. Интересна антилогика прилагаш, от една страна казваш, че Константин е бил заложник в Никомедия, обграден от врагове, а от друга, че превръща града в столица от която управлява - нелепо. След това продължаваш с нелепиците като твърдиш, че за да избяга от враговете си Константин мести столицата в Константинопол. Никомедия има стратегическо значение, ако императора не е доверявал на гражданите й, по-скоро би преместил столицата някъде далеч, или би способствал за упадъка на Никомедия - фактите са точно противоположни.
Константинопол не е новопостроен град както твърдиш:), това е Византион, който е избран за столица не поради егото на императора, а заради стратегическото си положение. Твърде много пропуски като за историк имаш, дали са случайни обаче се питам?
Казваш ние вековете за нищо ги нямаме, разбирай през 3 век п.хр. е имало траки, а през 3 век те вече ги няма - изчезнали са. Защо не се захванете да обяснявате как са изчезнали индийците на Херодот, а не траките които той описва като най-многобройни след индийците. Защо български историци са се заели да "доказват", че траките - най-старото европейско население, е изтрито от лицето на земята? Това са нашите деди, те са създали най-старата държавност в Европа, първи са обработвали земята, първи са топили метал, първи са обработвали злато. Траките са най-многобройният народ в Европа, защо ги избивате?
Кому служите?
цитирай
46. rizar - Ясно е на кои
08.10.2011 08:37
Траките не са изчезнали през 3 век след Христа. По времето на готоманията в Европа през 17 -18 ти век се е мислело , че готите са немци. Обаче , как ще са немци , когато автохтонното население си е още там - гетите. Затова по=добре автохтонните да изчезнат.

Това навремето съм го писал и в БГ Наука, но клакьорите се правят на умрели лисици.
По времето на Ренесанса и Великите географски открития схоластичната католическа наука е отхвърляла възможноста ; автохтоните да са хюмани / Съответно те са ънхюмани. Затова и траките са ънхюмани /
Властващата пък протестантска и англиканска идеология е считала през призмата на субективистичния идеализъм = папата за Фараона от който е избягал еврейския народ/Европа е била Египет, еврейския народ са били именно тези анабаптисти, лутерани и протестанти , които са бягали от Фараона в Обетованата земя = Америка , за автохтонното население е останала участта на ханаанското население.
Тази субективна логика се прилага към всеки един исторически модел, било то държавата на Хлодвиг, Аспарух или Шака Зулу/
Факт е, че нито евреите са успели да избият всички ханаанци, нито Хлодвиг и Аспарух за заварили тези политически модели, които искат да ни втълпят.
Понеже Златарски и цялата българска историческа кохорта са били слаби исторически философи , то и днешната Българска история страда от много БЕЛИ ПОЛЕТА.
Които добросъвестните изследователи отхвърляйки западния хегелиански и субективно идеалистически модел, могат да открият.
Понеже тъпите комунистически парчета , които се подвизават по форумите, не визирам Анонимния българин или Юлианцезар, не са изследвали протестантската философия и отношението й към тълкуванието на Стария Завет : съответно , конкретното й историческо приложение / детерминират и омаловажават историческите факти, които противоречат на този подход./
цитирай
47. merlin68 - anonymousbulgaricus,
08.10.2011 20:07
още нещо относно роднините на Максимин Тракиеца, а след това и на Константин Велики, също тракиец.
Йордан ни дава сведения, че Максимин повикал на помощ готите и те помогнали на римляните във войната им с партите (ЛИБИ стр.343)
Константин помолил готите и те вдигнали оръжие срещу Лициний, разгромили го и го убили по заповед на Константин. (ЛИБИ стр.344)
Нали знаеш кои са константиновите готи, на запад от Прут им викали Даки, на изток - Гети:)))
цитирай
48. анонимен - Interesting, thanks
10.11.2011 16:41
It is a superb ideas specially to people new to blogosphere, temporary and precise information… Many thanks for sharing this a single. A ought to study write-up.
цитирай
49. анонимен - generic viagra 527 736
18.10.2012 01:36
<a href=http://buyviagraonlinemall.com/#18156>viagra online</a> - <a href=http://buyviagraonlinemall.com/#3410>buy generic viagra</a> , http://buyviagraonlinemall.com/#6458 generic viagra
цитирай
50. анонимен - payday loans online 394 12046
18.10.2012 07:39
<a href=http://usapaydayloansonlinetoday.com/#14239>payday loans online</a> - <a href=http://usapaydayloansonlinetoday.com/#4382>payday loans online</a> , http://usapaydayloansonlinetoday.com/#4233 payday loans online
цитирай
51. анонимен - buy levitra online
21.10.2012 01:34
If you want to buy levitra use keywords http://onlinelevitrabuy.com/#2683 - levitra 10 mg, <a href=http://onlinelevitrabuy.com/#9616>levitra online without prescription</a> or this link http://onlinelevitrabuy.com/#5102 online
цитирай
52. анонимен - kamagra jelly 100mg 12659
21.10.2012 08:28
<a href=http://orderkamagranow.com/#nlbgw>kamagra online</a> - <a href=http://orderkamagranow.com/#ylluh >buy kamagra jelly</a> , http://orderkamagranow.com/#jmfbw cheap kamagra
цитирай
53. анонимен - buy viagra 14733
21.10.2012 11:50
<a href=http://ordercheapviagrahere.com/#cguad>viagra without prescription</a> - <a href=http://ordercheapviagrahere.com/#rfcql >buy viagra online</a> , http://ordercheapviagrahere.com/#hkluu viagra 50 mg
цитирай
54. анонимен - cheap generic cialis 14460
21.10.2012 22:55
<a href=http://ordercheapcialishere.com/#rvnpi>order cialis</a> - <a href=http://ordercheapcialishere.com/#gnfih >buy cialis online</a> , http://ordercheapcialishere.com/#vkehe cialis online without prescription
цитирай
55. анонимен - buy cheap levitra 8989
23.10.2012 04:20
<a href=http://orderlevitrahere.com/#matoy>levitra 40 mg</a> - <a href=http://orderlevitrahere.com/#ykaaf >cheap levitra online</a> , http://orderlevitrahere.com/#rqpjk cheap levitra online
цитирай
56. анонимен - payday loans 749 5138
23.10.2012 14:47
<a href=http://paydayloansveryquickly.com/#15977>payday loans</a> - <a href=http://paydayloansveryquickly.com/#19656>payday loans</a> , http://paydayloansveryquickly.com/#15649 payday loans
цитирай
57. анонимен - generic levitra
23.10.2012 16:11
If you want to buy levitra use keywords <a href=http://onlinelevitrabuy.com/#2610>buy levitra online</a>, <a href=http://onlinelevitrabuy.com/#4049>buy cheap levitra</a> or this link http://onlinelevitrabuy.com/#6820 online
цитирай
58. анонимен - cialis online 807 19692
23.10.2012 22:55
<a href=http://buycialisonlinesafe.com/#16860>buy cialis online</a> - <a href=http://buycialisonlinesafe.com/#4398>generic cialis</a> , http://buycialisonlinesafe.com/#3649 buy generic cialis
цитирай
59. анонимен - cheap cialis 2972
25.10.2012 03:25
<a href=http://cialisstorehere.com/#usadz>buy cialis</a> - <a href=http://cialisstorehere.com/#ldefn >cialis online</a> , http://cialisstorehere.com/#hzzux cheap cialis
цитирай
60. анонимен - generic levitra 3070
25.10.2012 06:45
<a href=http://levitrastorehere.com/#nkfoi>levitra online</a> - <a href=http://levitrastorehere.com/#njkyk >levitra online</a> , http://levitrastorehere.com/#simfg buy levitra online
цитирай
61. анонимен - cheap kamagra 486
25.10.2012 15:20
<a href=http://kamagrastorehere.com/#adykg>buy kamagra online</a> - <a href=http://kamagrastorehere.com/#eeskj >kamagra online</a> , http://kamagrastorehere.com/#fifxb buy kamagra
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: rizar
Категория: История
Прочетен: 1079719
Постинги: 163
Коментари: 1630
Гласове: 913
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930