Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.09.2012 23:51 - Отговор на Анонимен Номер 18
Автор: rizar Категория: История   
Прочетен: 5132 Коментари: 7 Гласове:
7

Последна промяна: 12.09.2012 00:53

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Готиния чичко Анонименбулгарикос ми нахвърля толкова въпроси на малко място, че е добре да се опитам да му отговоря на глас без недомлъвки изцяло попадайки под ударите на слабата ми диалектика, която ще се опитам да компенсирам не с недомлъвки и инсинуации , а по Сократов почин.

Какъв е този "езически синтез" от Константин до Теодосий и като какви са неговите проявления...

 

  1. 1-ви модел синтез – арианство ( некраен гностицизъм с елементи на християнство). Виж подробно книгата на покойния архимандрит Павел Стефанов “Ялдаваот”.
  2. Никео-Константинополство – теоантропологичен модел на равновесие, опит за философския синтез на Платон-Аристотел .
  3. Паганистичен еклектизъм с преобладаващ превес на митраизма.

 

 

 

Едно тежко, тромаво и дълго разяснение представя , също покойния проф. Н. Кочев в своя опус магнум “Християнството на Балканите IV- началото на XI  в. “ С., 1995.

 


Фактически Кочев смята, че Християнството е синтез на юдейското (разбирай и скитското) Единобожие в Светата Троица  разтълкувано чрез Платоново-Аристотелев философиен апарат. Вкарай някъде там Залмоксис преди Платон , да ти стане ясно , защо вкарвам скитството.  Залитането в една или друга крайност – Платон – Аристотел води до колизии , намирането на усреднения вариант е най-тънкия лед върху който стъпват теолозите от 3-до 8 век.

 

Като как времето на най-острите и драматични вътрешно християнски религиозни спорове, че и открити битки за надмощие между привържениците на основните клонове на официалното християнство се вписват в "езически синтез"...

 

Достатъчно е да си припомниш бунта на Виталиан, според някои изследователи Юстин и Юстиниан просто са част от бунта на православните.

 

 Последно Мадарския конник кой го е строил - Траян, Септимий Север, Каракала, Юлия, Клавдий Готски, Константин Велики, гетските царе, тракийските царе, Тервел, Дарий, скитските царе, египтяните, балхарите, митраистите, римското население на Марцианопол и Никополис ад Иструм, федератите, то нали кандидатите се множат и множат, между другото самия конник все повече изчезва и изчезва, та накрая ще вземе се срине съвсем и да реши този иначе нерешим историографски проблем?

Според мен има един голям претендент за този монумент и той се казва Юлиан Апостат. Според Натан отпада, защото последния е голяма скръндза и едва ли би похарчил толкова мангизи.

Втори вариант, виждам възможен Констанций II , но е възможен и такъв вариант, за който и ти сам можеш да се сетиш.

Благодарните римляни издигнаха колона в града си на Константин I,  че ги  е освободил от узурпартора. Да не би пък  благодарното скитско(готско)  население от Римската провинция Мизия да се е отблагодарило на този император, за сторените им от него благодеяния и да са искали да увековечат неговия живот.

Нали знаеш, че инатестите мизи, много-много нямало да му мислят да останат нещо по-назад от римляните....???

Може ли "елинизиран" да е монах? Въобще съзнаваш ли съшностното и драматично противоречие, мисля на чист български му викаха "оксиморон" нещо като "суха вода". Все ми се струва, че би следвало като човек познаващ историята на религията и християнството би следвало да знаеш, че първия и най-голям враг на християните мноогооо векове наред и подред е елинизма, елинистическите вярвания и култове? Нищо, че църковните отци взимат разни неща от древногръцките философи и т.н. Елинската ерес е най-страшната ерес за империята, още повече за източната и част, защото под това понятие се включват всички предходни гръко-римски синкретизирани или не култове с които и срещу които християнството воюва на живот и смърт?

 

Анонимен, ще ти направя няколко извадки от статията на протойерей Г. Флоровски “Вяра и култура”.

“ Всъщност християнството приема предизвикателството на елинистическата и римската култура и накрая се появява християнската цивилизация. Точно тази поява на хр. Култура е силно критикувана в днешно време, като се смята, че в това време е извършена остра елинизация на християнството , при което е загубена чистотата и простотата на Евангелието и библейската вяра. ..Този процес, често описван като “елинизация на християнството” , би могъл по-скоро да се изтълкува като “християнизация на елинизма”. Елинизмът е разсечен от меча на Духа , разполовен и разделен, и така постепенно става “християнски елинизъм”. Разбира се елинизмът е двусмислен и така да се каже, с две лица. Затова някои елинистични възраждания в историята на европейската мисъл(Ренесанс)  и живот са езически възраждания , спрямо които трябва да бъдем предпазливи и критични. Достатъчно е да си помислим за двусмисленоста на Ренесанса , а и за по-късния период на Гоьте и Ницше....

 

Разбираш , че тук става въпрос за първия вид на “елинизма’, който Флоровски нарича “действително променен”.

В твоя контекст на мисли = елин-монах, що за оксиморон ??? Веднага отговор на Флоровски –

“Монашеството не означава, нито подсказва отхвърлянето на културата.”

 


"Ганчо Ценов не казва никъде, че Евсевий и Константин са ариани"... ами ако го е казал това ще ги направи ли такива. Въобще това някаква шега ли е? Като чуеш Ганчо Ценов се обръщаш на другата страна и приемаш априорно твърдението му за невярно, дори ако по някаква рядка случайност е вярно, то неговата верност е резултат на чиста случайност, а не на научно доказана и проследима логика, базирана на вярно интерпретиран изворов и фактологически материал, надявам се това позоваване да е шега?

 

 

 

De Zenov, aut bene aut nihil !

 

Поклон пред паметта му!

 Отговор  на Номер 19

 

"Примерите контрастно ще очертаят, че не бива от няколко дедуктивни метода да се прави цялостен исторически синтез и дефиниране на обществените явления и процеси през дадения период на религиозен антагонизъм." Ето това макар и казано сложно е наистина вярно и целият пост можеше да се изрази с това изречение, защото примерите, които си приложил не го очертават, което не значи, че не е вярно!

 

Примерите за съжаление  са просто дефинирани в едно-две изречения и това може би те е изнервило.

Ето няколко условности -

Това, че един “трак” се е скарал с един “елин” не означава, че ерго траките са ариани, а елините “ортодоксални”.

И защо да има проблем, българите са иконопочитатели, това е факт и да от това излиза но както казахме те са и православни, а тези две неща вървят едно за друго и са взаимноопределящи се.? Не, не са ариани, несториани и т.н., най-разпространената ерес сред българите е богомилството, както всички знаем, а то е от 10 век, но някак си православните българи успяват да се справят с тази ерес далеч не толкова шумно и кърваво както другите православни със своите ереси, но поздравления и за тази констатация!

 

Анонимен, опитвам се да представя безуспешните опити на тайфата, която бълва глупост след глупост. Не може богомилите/антиправославните да са отхвърляли икони, кръст, канони-манони (израза е на баба Ванга) пък българските църкви изографисани, орнаментирани и въобще притежаващи богат екстериор и интериор да бъдат приемани за някакви богомилски творения, въобще това е Сократов метод наречен  "reductio ad absurdum", който маймуняците като абсурдно безумни не разбират.

"тракобългари" е нещо, което се нуждае от сериозно дефиниране.


Това са дефиниции използвани от тези които наричаме “Ганчоценовици”

 

Ако не си, моля покажи ми такъв "трако-българин, още повече противопоставен на "исаврите" на етнически принцип...?

 

Тук е по-важна формулировката император от “Запада” /сиреч Балканите/ Ортодоксален , император от Изтока (Анатолия- Мама Азия, Армения, Исаврия, Сирия) – антихалкедонист .

Тракобългарин в този контекст означава, колонист от сарматогетски произход роден в Тракия (в даден момент провинция Тракия се е простирала и на север от Хемус) .

 

 Я сподели от кога и как се е случило и никой не е разбрал, че късната римска империя е етническа по своя характер и борбите за власт са етнически????

 

Именно не е етническа, но все пак има модел на поведение. Нали разбираш, че комунистическа България си беше оксиморон или онези с разветите плащове и гетските панталони да се облекат в тоги . Ей, това е елинизиране на скитството в действие.

С този 20-ти пост въпроси ю

 

Анонимен тотално се закопа !!!

 

 

20. anonymousbulgaricus - Значи несъществуващите "...
11.09 16:11

Значи несъществуващите "трако-българи" са искали да направят империята етническа или национална и са водели етнически чистки спрямо "исаврите" и обратно?

 

Обясних ти,  че тракобългарите ганчоценова фикция или не са реални герои.

 

А Зенон=Цено.... това как ти хрумна и от къде извади извори за славния император Цено? Естествено - щом е грозен и космат не може да бъде българин, те българите са само красиви и депилирани от време оно, друго обяснение няма, нали?

 

Хаххаа лукавия грозник Зинон/Зенон/Цено склавен импа ??? Не ме разсмивай Анонимус, чети изворите за неговото управление, даже монофизитите го мразят. Всичко което е направил е успял да скара за малко готите. Това му е единствения подвиг, а това , че е убил собствения си син го прави наистина ли велик в твоите очи???


Лъв Бес ли имаш предвид под тракиеца "василиск"? Що за чудо е това "василиск"?

 

Тука се изложи, показвайки , че не знаеш кой е импа Василиск брата на императрица Верина .... както и да е всеки прави пропуски .

 

"Тракоскитът" Виталиан... Е нали бяха "тракобългари", ся какви са тия "тракоскити" това "трако" да не е някаква представка към народите, които тракедонците искат да си припишат за свои? Или двата термина са тъждествени? Тракокелт, тракопеласг, тракогет, тракоилир, тракогерман, има ли някой дето да не е "трако", а тези работи едно към друго еднакви ли са или важното е да има "трако" и мамата да си трака, а "тракогрък", "тракоримлянин", "тракоегиптянин", "тракоюдей" има ли или това е кофти, те траките с такива кофти типове не се мешат, само им дават култура, религия, език, писменост, държавност, чат пат ги управляват, а тия все неблагодарни и все ги забравят и крадат...?

 

Казах ти, че имах влечение към вербалната дума “трак”, още повече ме кефи думата- “тракър”.

Евсевий Никомадийски "несъмнено трак"........откъде накъде пък така несъмнено? И къде пише че е братчед на Константин....дай извор, не че не може да е де, ама може и да му е племенник, а може и да е нещо по така на сестра му, а може и да не е? Дай данни?
За Евсевий... ех, не е трак, не че има значение и да е всъшност, но пък може да е юдей, представяш ли си? Това ще обясни обаче твърденията ти, че бил "тарикат" и т.н...

Отдавна сме минали доказите на ниво извори, хайде поне за императорите направи усилие. Доказано – балкански произход имат импатата от Северите чак до злощастния Зенон с малки изключения. 

Доказал съм ти, че Е. Ник. е и “трак”, е и “терикот” , защото прави едни еквилибристични упражения върху кожа или папирус (нали има и такава максима хартията търпи всичко) и бил върнат от заточение, после станал епископ на град Константинопол .

Ако искаш мога да ти дам извори кой Римски папа е бил чичо на имп. Диоклециан(284-305) и двамата са илирийци.

 

Въобще...етносните понятия и междуетностни вражди генерализирани на ниво предсредновековен национализъм с евентуални отгласи в днешно време виж какви каламбури могат да предизвикат, при това най-добронамерени. Няма такъв филм, а за особената "автохтонна среда", като е толкова особена...вземи себе си или родния си град, село.....и ме заведи по тази следа то това особено "автохтонно време". Автохтони няма!

 

Мога да те заведа на две места до 17 век. , после по гробища мога да те заведа до някъде 15-16 век, Оттам няка как да те заведа надолу, защото при османските каламбури двете села ги е нямало и са възникнали на новите места. Ние сме пак сме скити , ти намери някой елински автохтон, защото елините смятат, че са преки приемници на Омир , а ръмънещитата на Траян . Албанците пък на цар Пир. Само ние сме космосдискове, такава дископатия ни е хванала от разтъкаването със звездни коне  от Тян Шан до Витошан , все е шан , че сме загубили усет и история за всичко което става около нас.


 





Гласувай:
7



1. marknatan - рицар, отговорът за Мадарският ...
12.09.2012 00:54
рицар,
отговорът за Мадарският комплекс е категоричен и той посочен . Това е светилището на т.нар. Дунавска Тринита.
Очертал съм този арела от двете страни на Дунав -ПАнония. Мизия, Дакия , Скития, в които само се намира изображението , което е видно на скалният релеф едно към едно.
НЕ показах заради "преписвачите" и мн др неща и най вече че тозирайон съвпада и с т.нар, прабългарски валове

Виждал ли карта с маркираните валове от двет страни на Дунава от Днепър до Панония

В същите тези райони само се намира това изображение на трините от МК

Не бришките които в зависимост от местонамирането им са лонгобрадски аварски франксси славянско горски прабългарски и се издават купияа безмислици за тея прабългарски или прагермански брошки

в това населени там както му писах на баснописеца има намерени със сигурност досега само 200 хункси гроба които ги определят по калдроните
( медния Гюм на българите- ти я чете тая статия при маймйуняците Еб тоя меден гюм го има и на скалата край Мадара в Триединството. Необходимо ли е за маймунците да се качва в блога всичко каквото аз съм писла на други местъа да им доказваш на психопатаите "кво си бил иксла да каежл ма те не го рабрали , понеше си ги бил псувал ха ха ха мама им деба педалска ебана от боцкани недорасляци. )


Дори да не е така чистото изображенеи на тези оловни плочки ( малки икони те са с малък размер и са не само много специфични но се намират в специфичен район, съвпада и е като с нож прорящзано на скалата в неговата двустранна композиционна форма.
Отговорът ми за Юлиан е даден по долу. това ,че съм започнал представянето нан темата с вероятните иузвършители, като в глава от книга позволява на психипатаите и маймунчовците да ги изреждат сега по психиопатско боцмански и да повтарят папагалски Е кое е Е кое ПСихопата боцко не го е казал

ТА и ти не се връщай към психоптаското .

Отгоивора ми е даден и е категоричен и отговаря на аксиомата на ист анар с която започна ист анрх че всяко человеческо прозиведение се свеждадо 2 те му основни характеристики времева и простарнствена И се търсеше Събитието импозантбото събитие което би довело до построяването на нещо безподобно
И отговора еб даденЗа маймунците всеки път трябва книга да сепише май а
Паметника е посторен тоно по времето след убийтсвото на Траян Деций и Сина му и е центъра на тез"гетски" убийци
ТА само след 20 г ризар само след 20 г Клавдий гоотски избива 320 000 или 270 000 гети край НИш
При набора за военна служба едно към 16 или при най добрите критерии взети днес от историците едно към осем това е многомилионно населени !
ТА в този нишки район и днес живеят по малко от 300 хил души
Тично тази компаклтна маса дефинирана с Тяхното Тринити след победата на Дваната импа е построила в сърцето на земята си този паметник

ако психопатаите не могат да разсъжадавта и ще си дрискат както винаги си дрискат и ти психопта не ставай те ще ти фърлят тея си парчета докато могат да ляли баняджийските гомненна и сега си ги фърлят мърдат ккато са ги фърляли баняджийските гомняри и сега си ги фургта каво еразличното между лайна маймунско и гимно баняджийско хе хе хе двусмилено било


Юлиан е известен , като скрундза или казано начуно финнасов реформатор затегнал фика на империята и провел административна реформа за което е благославян и до днес Той увилнява бръснаря си който казва че се бил облкеък като данъчен служител Както се казваше в бг едно време за сервитщрите Ние Бедните обслужваме вас Богатите и скубеха бакшии и надписваха сметки !
Пословичнен аскет не би отделил средтсва за такова грандиознао начинание
Мобетите му са със Телеца или Кравата на Юлиан
ПОд мадара са намерени редица вотивни плочки с конници някои от тях са едно към едно с тези на КОнстанциевотохристианско блюдо от Крим Или Монумента си е бил там прдеи Юлиан Мизиеца
Юлиоан пък иемнно заради това разхищение и богатеене на църквата с вчените и крамоли им пренахва данъчните привилегии за което е изкарва апостат

Паметника е посторен тоно по времето след убийтсвото на Траян Деций и Сина му и е центъра на тез"гетски" убийци. Това е тяхното светилищяе което е и ранно християнско Защо ? Защото на запад в Рим секакви пасторални образи на добрия овчар на орфей с лира и т.ан са обявечни за християнски а това тук което като символи по отделно е сто процента християко липсва
както писан в МК от история августа знаеме ,че има хора които се наричали християни пък почитали серапис и такива които си мислели че почитат серапис пък то било христос
както и пишеш той се наасочва вниманието си към изтока персите да урежда там нещата тан въстановява култове Даже е хванат от персите и това е със сигурност но в западниоте зиточници не го пише и са му отрязани мисля китките и колената


не диалектиката а с логореята на сра дива анонимните маймунякоси се опитват да си доказват хисторито така е от времето банаяджйиско където взаимно си бъркат по дупките тая нечеловеко подобна сган дето се патрито за доказ се изкарват и тва им е научния доказ най-вече ма са осрали и симеон и тоя сега продължава да дриска по Муртаг
цитирай
2. marknatan - Дошли тук маймйуняци дето психо...
12.09.2012 01:21
Дошли тук маймйуняци дето психопата боцман им доказал , че били стражари по лимеса Охрана на Долини ти ще се връзваш и ще отговаряш на лореята на поредния боцкан чувствуваш се задължен да му го пукажел някой той да преценил дали е както го е казал психопата боцкан

Е как нема да им докажеш на анонимния маймуняпкус на арменотурашки цезар и боцкана анонимна маймъна с която ти си решил да превръщаш блога си в кенеф, като на тех им е веджуъ доказано,че те произхождат не от първият си Цар ами от акад акад Киро Името.

Не не е пичатна грешка от Киро ИМЕТО произхождала новата маймуняшка психопаткса порода

Сервите, сган, която никога не е имала държава или цар, а е сбор от плаващи местещи се кланове по територията на българското царство, носител и производител, а ст ова и притежател за вечни времена на титлата Цар, която психопата боцман доказал ,че щом пишело българския цар Значи не било българския, защото било написано на български.

Немало да дойдат и тук туркоманскоарменската сган да ти доказват ,че българите били турци според "арменските" източници

Няма модерни историци , като чуят за "арменски" сведения, да не изпада в смях и да питат ама факти или "арменски" сведения Тея резани карабибни анонимуса и оня туркоман сизаря тука хистори си правят по "арменски"









цитирай
3. rizar - Чудесно ... направо ме замете пак , като майка котето си.
12.09.2012 01:42
И от "майчина'' обич, в добрия смисъл на думата, като съм се окъкал ще почистиш след мен. Малко прибързвам, липсва ми още търпение, дъня се като малаче и като муле пред майка си...
Тия арменците и мене ме ядосаха снощи. Калпазани и черни като цигани, ма налитат. Те държава си нямат от 1000 години , ма намерили произхода на човека от маймуната....
Ареала е ясен. Ти си го определил по медните плочки, аз долу-горе си го локализирах по "мойте" си църкви.
цитирай
4. anonymousbulgaricus - Охо, цял пост ми отделен. Между д...
12.09.2012 11:00
Охо, цял пост ми отделен. Между другото тук коментара на натан и цялата му поредица за Мадарския конник си заслужават да бъдат прочетени.

А, освен това ти си бил "духовен син" на "майката" натан, той доста строга майка ще да е, но успех ви желая....

По коментарите на коментарите ми, щом си ми отделил специално внимание:
1. Между "християнски синтез" и "езически синтез" има известно съдържателно и смислово различие. Ако си имал предвид "християнски синтез" и въобще изграждането на официалната християнска доктрина, чрез синкретизиране и покриване на по-ранни езически вярвания - изразявай се правилно, за да бъдеш разбран или обяснявай понятията, които въвеждаш.
2. Няма "езически синтез" в този период, има вътрешно-християнски доктринални спорове, които са и политически, а понякога и "горещи" с оръжие. След като православното християнство побеждава - има сеч над всичко останало.
3. Маркнатан казва нещо съвсем по-различно по въпроса дори в горния си коментар, след като той ти е духовна майка или поне искаш да се прикачиш към него, би следвало да сте на едно мнение? Темата за Мадарския конник, обаче, както казах и вчера ще продължи да се интерпретира по най-различни начини, докато самия конник изчезва от скалите, за съжаление! Даже таман като го написах попаднах случайно на поредното главозамайващо описание на причината за неговото възникване, ако ти се занимава, ей на: http://televizia-bg.info/%D0%B4%D0%BE%D0%B3%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D1%80%D1%8A%D1%82-%D0%B7%D0%B0-%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%BA%D0%BE-%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B0-%D0%B4%D1%8A%D1%80%D0%B6%D0%B0%D0%B2%D0%B0/ На теб всъшност може и да ти хареса, знам ли?
4. Отново си се объркал в терминологията. Флоровски хубаво е казал това дето е казал, ти от него извеждаш терминологичен оксиморон "елинизиран монах". Не може хем да си "елинизиран", което значи в контекста на официалното християнство да си следовник на елинските ереси, хем да си монах. Може де, но ще си еретик.
цитирай
5. anonymousbulgaricus - 5. Ами като или добро или нищо. . . . що ...
12.09.2012 13:37
5. Ами като или добро или нищо.... що го споменаваш? Прав си, мълчанието е единственото, което може да му бъде отдадено, така че действай... да не говорим, че в това отношение си отново в противоречие с духовната си майка.
6. Примерите трябва да доказват съждението. Съждението е вярно, примерите не го доказват, т.е. стигнал си ганчоценовска висота - за теб това може да е комплимент. И тук няма значение броя думи и изречения, които си ползвал, за да дадеш примерите, а тяхното съдържание.
7. Това, че "трак" не е равно на "ортодоксален" и обратното е елементарна логика от 5-6 клас, не разбирам защо я демонстрираш, а отделно при допълнителното условие, че не може да кажеш какво всъшност е "трак" като съдържание, съотнесено към ариан или ортодоксален. Всъшност, към съответния исторически период не можеш да дефинираш и "елин", още повече, че елините към този исторически период не са християни, за да бъдат ариани или ортодоксални!
8. Това, че дадени дефиниции са ползвани ей така от някого и ти ги ползваш значи ли, че ги приемаш в смисъла и съдържанието, което влагат тези, които ги ползват? Още по-малко не разбрах тази дефиниция тъждествена ли е със "трако-скити", "трако-келти", "гето-алани" или има разлики и какви?
9. Не си разбрал сарказма ми, той беше по повод репликата да не го приписваме към българите, или нещо от сорта... Въпроса ми беше да ми посочиш извори за това, че той се казвал "Цено".
10. Като не е етническа, защо постоянно размахваш етноси и защо смяташ, че няма гети облечени в тоги - аз това не разбрах и затова питах, какви са моделите на поведение спрямо етносите, също не става ясно от този ти коментар?
11. "Тракобългарин" е "сарматогет", а не е ли "готоалан", а може би "тракоскит"? Реши последно какво е и в какъв контекст това "тракобългарин" отделно "тракобългарин" има ли го засвидетелствано като изявено самоназвание, самосъзнание или пък външно за някоя определена група от хора название за периода? "Тракобългарин"и българарин в какво отношение са?
цитирай
6. anonymousbulgaricus - 12. Вербалното влечение към думата ...
12.09.2012 16:47
12. Вербалното влечение към думата "трак" е хубаво, но като се превърне в терминологично на терена на историята... не се получава нищо!
13. От кога "Балкански произход" доказан или не е равно на "тракийски" произход? Не си доказал никъде и по никакъв начин досега, че Евсевий Никомедийски е "трак", още по-малко, че Евсевий Кесарийски е племеник на Константин І (нещо такова писа май), а най-малко пък можеш да докажеш, че илиририйския произход е равен на "трак". Още по-по-малко можеш да докажеш, че от гледна точка на империума евентуалния етнически произход на някой император или висш сановник има значение от гледна точка на империума и неговото съществуване във формата, в която е създаден и съществува.
12. Доста авангардно е твърдението, че историческата реконструкция може да се случи без и извън наличието на извори като факт, а не като любозорно предположение, недей моля ти се! Историята е наука, а не вяра или доктрина.
13. Автохтони няма и никога не е имало. Освен това нещо си се объркал отново понятийно, вероятно искаш да кажеш, че днешните гърци искат да се вържат с произход до Омир, щото на елините хич не им е пукало. И смяташ, че връзването на "елините" с Омир, румънещете с Траян или албанците с Пир ги прави автохтони.... Наистина си доста объркан в терминологията... Сега следва да докажеш и обясниш като как тия въпросните Омир, Траян и Пир са автохтонни - ще ти е трудно, даже самите елини са си казали, че са пришълци... По твоята логика на разсъждения Траян е "испанец", за Пир мисля също знаеш какъв е и колко "автохтонен е".
14. Да разбирам, че имаш комплекс от това, че някой съседен народ може да е по-древен и че това да си дошъл отнякъде на тази земя, а да не си "автохтон" е обидно? Кофти тръпка, ама това не е история, а лично изживяване, при това с актуална давност по света от над 70 години...
цитирай
7. get - - Хехе ! - Натан ... насам се е покачил на ... ракетата ми ? - Бравос, показваш, че си боу"ил" с "топки" :))) !
13.09.2012 16:41
marknatan написа:
Очертал съм този арела от двете страни на Дунав -ПАнония. Мизия, Дакия , Скития, в които само се намира изображението , което е видно на скалният релеф едно към едно.
НЕ показах заради "преписвачите" и мн др неща и най вече че тозирайон съвпада и с т.нар, прабългарски валове

- По принцип са прав да ТЪРСИШ В ЧЕРНЯХОВСКАТА "готска" ... която аз наричам ГЕТСКА КУЛТУРА ? - с присъщите и "змийски валове" ?? ... които не само започват от панония ... но и завършват почти до подстъпите на Киев ?! - Дълбоко ешелонирана система от земни валове, с фронт ориентиран на запад и юг... отдето по това време иде опасността, тоест римската военна експанзия ?!
- Само не ще, да се съглася с това ти ?
marknatan написа:
Това е светилището на т.нар. Дунавска Тринита.

... изявление ?! - На мадарската скала, си е точно изразен Конника-Херос-ЕРът ... сродно на втората думичка в латинското Хомо Еректус.
- Тази култура не е само от ... а и много от преди времето на съзаването на мадарският конник ?! - тя е близка и кореспондира още, като време съдържание и образност с минойската ?!
- За това ви говоря ?! -http://www.theoi.com/Nymphe/NymphePerseis.html - Пазифая с младият ДионисБул ... който пък дава в последствие, основа за образността на Хероя/Героя/Персея/Переса ... любимото дете-мъж(последното е задължително условие !) на Хермеса/Ерми ... с името на който имаме и един светия Ерм и неговият "Пастир". В последното той се е опитал да ни загатне нещо - Какво ли ?
- Знам, че за вас спейШиалистите ... това ще прозвучи ... малко или много "по-така" - Но такива са фактите ... по този въпрос, който ме вълнува от повече от година !!
- Ако разглеждаме проблема през призмата на християнската менталност ... Мисля до никъде няма да се стигне ?!
- Както съм обяснявал на Марко "За това са необходими "топки" ... поне в смисъл, като дръзновение интелектуално :))) !
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: rizar
Категория: История
Прочетен: 1079786
Постинги: 163
Коментари: 1630
Гласове: 913
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930