Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.06.2013 16:26 - И италианците искат да са "германци"
Автор: rizar Категория: История   
Прочетен: 3620 Коментари: 3 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Мине се не мине време и някой позакъсал патриотично идиот недоучил историята вземе, че дойде да си прави историята на чужд гръб.


Италианци търсят в Търново Пътя на Библията   27.06.2013 22:32; Дима Максимова; 1527; 0; image Факсимилно копие на най-старата готска библия “Кодекс аргентеус”. Оригиналът е от Vв. и е копие на Библията преведена на готски език от Вулфила. СНИМКА: БУЛФОТО

Италианци ще заснемат у нас филм за изгубената Библия на Вулфила. Епископът бил просветител на германските племена вестготи и преводач на Библията от гръцки на готски език.

Той превежда свещената книга през IV век в древния римски град Никополис ад Иструм само на 20-ина километра от Велико Търново. В края на следващия V век готската Библия е използвана в двора на император Теодорих Велики, управлявал остатъците от Западната римска империя от столицата - Равена. Теодорих е роден около Балатонското езеро в Панония, но част от живота му е преминал в римския военен лагер Нове, край Свищов, където е бил императорски наместник. После Библията изчезва и е открита едва през XVII век в Швеция, разказаха от италианския екип на среща при кмета на Търново Даниел Панов.

По време на престоя си у нас, изследователите, водени от Алесандро Панцаволта ще се срещнат с великотърновски историци за още подробности относно Вулфила и живота на Теодорих по нашите земи. Резултатите от историческите проучвания ще бъдат представени на 8 август и ще послужат за сюжет на филм с работно заглавие "Арианци".
Историята ще бъде основа и на европейски туристически маршрут "Пътят на Библията", който ще бъде част от подготовката на Велико Търново и Равена за европейска столица на културата през 2019 г.



На Северноиталианците им писна да хрантутят Вечния Рим ,папата и южните мафиоти и още през 90-те години ръгнаха да си правят отделна държава с работно име - "Умбрия".  Не искат да се кръстят направо "Ломбардия/Лангобардия" защото не им стиска. Лангобардите нямат кой знае каква интересна история и още по-малко култура.
Виж за това пък, историята на готите е дал Господ.
И сега вестготите, които са излезли от Балканите и са подчинили Централна Европа , включая и Северна Италия са много атрактивни.
То не бяха швеци (както им вика Пената), не беха дойчи, не бяха фламандци и т. нат.Време е и на жабарите да си топнат с лакмусовото пръстче на Балканите и да си откраднат, каквото още е останало за крадене.  Италия закъсня да се нареди до Великите сили, закъсня и с готите , но ето вече дава индикация, че не се гаси туй що не гасне.
Една книга няма как  да изчезне за над 10 века - това са 1000 години. Няма в историята случаи книга да изчезне и да бъде "намерена". Стояла на рафта 1000 години и никой не я видял.
Винаги можем да нападнем обичайния заподозрян - папството за това, че е скъкатала под юргана една вехта книга и я е изкарала, когато му е "дошло времето".
В случая обаче няма поръчител , една книга измайсторена без заглавки , без надписи , без благодарност, без посвещения, без каквото и да е било,. което може да докаже автентичния й език, материали и обработка.
Само едни интересни достойни за роман на Дан Браун машинации, дворцови интриги и прехвърляния из Европа, след майсторското й "откриване".

Но да оставим самата книга. Защо трябва да ни се набива, че вестоготите са били "германско" племе. Със същата прозрачност до 1944 г. можеха  да бъдат наричани индогерманци, но ако ще индиано-германци да ги нарекат - вестготите не са германци,  независимо от това дори и езикът им да е бил близък до езика на днешните Дойчландовци, който също е много късно изобретение.

И Германия, и Русия имат днес големи проблеми с т.нар. "германски" и "славянски" племена, които се оказаха по-просто една литературна фикция, коя по-ранна , коя по-късна, но фикция, която трябваше да сбъдне мечтите им за един "Райх" и един "дядо Иван", които да обединят всички племена под техните "топли криле".
И след  като във всички държави попаднали под ударите на тези нежно реализирани "фикции" се разграничиха, релатевизираха, но и дори ги ревизираха , защо само ние трябва да попадаме в ръцете на чужди схеми ???
Любители на садомазохизма в историята ли сме /?? Или някой ни бие приспивни инжекции времето ще покаже. До тогава трябва да борим с лъжите !




Гласувай:
6



1. danailvdimitrov - след темплиерите сега и италиянски готи полазиха по България
28.06.2013 16:36
да не ги отглеждат в ГМО лаборатории всички тия...само дето пропуската да отбележат че по времето на Орфил, "така наречените готи и българи" са били добре известни за историци и хронисти и то точно по тези земи.

Та ще трябва някак си да ги "сместят" помежду тях.
цитирай
2. germantiger - ;)
28.06.2013 17:21
Италианците и германците са скромни хорица, те въобще не издържат сравнение с титаните българо-траки дали началото на

египет

индия

целия континент южна америка

"тва" лемурия, атлантида и сие

степите на украйна

келто-германи и келто-гали

британия при всички положения

въобще скандинавия също

прибалтика обезателно

мала азия

северна италия и централна на етруските също

пиренеите без съмнение

... всичко това са българо-траки и всички те са с малка буква за начало, защото само майка всесветовна Тракия е с главна...

А пропо българо-траките са 13-тото племе изгубено "там" на еврейте... прочие АДАМ И ЕВА СЪЩО СА ТРАКИ!

Така-че, какво тук значи някаква си Библия ;) ?!

P.S.
Вулфила не може да стъпи на малкия пръст на Ганчо Ценов - ЯЛ И ХАРЧИЛ ПАРИТЕ НА ЖЕНА СИ (германка) ВЪОБЩЕ ПОСТЪПИЛ МЪЖКИ ПОПИЛЯВАЙКИ ЖЕНСКИТЕ ЧУЖДИ ПАРИ ЗА ДА БЪДЕ БАШ БЪЛГАРИН ПАТРИОТ - пред такъв достоен титан всички бледнеят.
цитирай
3. syrmaepon - ех, какво да се прави, като сме из...
28.06.2013 18:59
ех,какво да се прави ,като сме избрали такова кръстопътно място )))) всички са се изнизали оттук....Само дето ние филми не правим ((
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: rizar
Категория: История
Прочетен: 1079763
Постинги: 163
Коментари: 1630
Гласове: 913
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930