Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.06.2014 01:14 - В една прашасала библотека във Виена
Автор: rizar Категория: История   
Прочетен: 4618 Коментари: 8 Гласове:
4

Последна промяна: 05.06.2014 01:17

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Седи тавариш Йончев в един прашасъл ъгъл на Виенската библиотека, седи и мисли, как  изпратен от БАН Интернационала ще може  да провери как вървят методите на Германската школа за инвентиране на   "словените"  в "нем(ц)и" .

Уф... как така тези пусти извори путкуито се водим .... ни заведоха  при мисълта, че един гепид, можел да бъда славянин и ромеин. Хайде, славянин с папурков прът от Мазурските блата иди -дойди, но йоще и рамеин , е тва не го разбрах.


На среща му, от друг прашасъл ъгъл се показал един самотен вълк - който казал - глей ся - значи гепида съм аз - сиреч Вълка , славянина е Червената шапчица , а БАБА Й е ромеина.

"самотния вълк  
  •  
  • Потребител
  • image
  • 139 posts

Posted Yesterday, 09:52:05

В "Кроатова България и Покръстването на българите" Г.Ценов пише:

"Йордан, който е писал своята книга в 552 г., пише за Улфиловите готи следното:

„Имаше и други готи, тъй наречените малки готи, един многоброен народ. Техен свещеник и архиепископ бе Улфила, който им бил изнамерил и писмена. Днес (552 г.) те обитават в Мизия, областта на Никопол, в подножието на Хемус (Стара планина)“.[20]

Това е било през 552 г., а под година 535, или 17 години по-рано, Комес Марцелин пише в своята хроника: „Патриций Цита се сблъска в Мизия с неприятелските българи и стигна на горното течение на Янтра“.[21]

Тук имаме нагледен пример, че Улфиловите готи по-старият Марцелин е нарекъл българи."

 

Тук имаме едно уникално заключение. По същата логика, ако дам дописка от Гражданската война и после друга за някоя битка между американаската армия и индианците на същите територии, спокойно мога да заключа, че южняците са наречени индианци.

Винаги ме е учудвало как, според автохтонците, народите си сменят имената постоянно. Готите първо са били българи, после пак са станали готи и се бият с българите и изобщо кашата е пълна, но това явно не притеснява ценовистите. "





Та значи идвам аз(Вълка)- казал Самотния -   лапвам Ч.Ш. и баба й  и  ... .се получава пълен Г-З  с краставици , що е то ???

Мислил , мислил другаря Йончев Парапончев , бре Червена шапчица, вълк, баба, пълен Г-З с краставици  що е то ???
Голямата загадка на Българската история !
Докато разсъждавал и дълбокомислено въздишал Йончев в найййй- прашасалия ъгъл на Виенската Филхармония (пардон... БиблиотекА) ... минала Деса Кравата и Дивата Сара .... надникнали и дълбокомислено заключили =
Ние сме късогледи и отиваме в Берлин да вземем интервю от дядо Чилингиров , защото той пее в хора на Евраазийския департамент.
Минали и стадо мутанти и още няколко примати, които се запътили към Слънцеозарената Испания на Боцмана , които трябвали да хранят аланското му куче.
Всички те така и не дали отговор на Йончев, защото било извън тяхната архитектоника да вменят въпроса му и да успеят да преброят колко пирона могат да се поберат в две бурканчета от социалистическо време за кисело мляко.

Някъде от тъмната Балканска субект -ивна анархистично реалистическа школа се показал Натан..
Йончев се подал от захлупения похлупак на дъската за отдела на историческите школи и радостен с пърхащ гласчец долавящ известна автосегустивност се обърнал към Марк с въпроса -
Г-не, понеже нашия сайт БГ Наука в качеството ми на модератор за параявления ми отпусна сумата, която вие сте заплатили за Откупуването на същия този сайт, то позволете ми да ви задам един ексклузивен въпрос, който ще влезе в златните анали на Българската наука  ?
Да - г-не, кажете - вербално отвърнал Натан и сложил куфара от който започнал да вади инструментите си.

Кажете, кажете пърхал от екстатична радост , другаря Йончев -  Какъв е отговора на следната гатанка, която аз тук търся, изследвам и ровя в прашасалите рафтове на Виенската библиотека -

:" Без прозорец , без врата  пълен Г-З  с краставици, пардон Червени шапчици, даки, мизи, траки, готи,хуни, буругунди, скири, сагадари, газари, тюрки , авари, морави  - 

ЩО е ТО  ???

Натан - хладнокръвно и бавно с педантична професионалност отворил куфарчето с инструментите и оттам  се показала .....

-Що е то дълбокомислено- повторил Натан -

- Ами..... НОЖИЦА ....  -ЛАКОНИЧНО СЕ ПРОИЗНЕСЪЛ

Да именно ножица с две ушички и винче по средата извадил Натан и  разпрал задниците на другаря Йончев, самотния вълк , няколко съмнително мургави делиорманчета и оттам се показали  свитъци и преписи от Хронографа и Историята от времето на цар Симеон , където пишело

ДАКИТЕ СА БЪЛГАРИТЕ


П. С. Всяка прилика с действителни лица и събития е случайна !



Гласувай:
4



1. rizar - Йончев ...
05.06.2014 01:24
Йончев, per se Ценов е прав по логиката на собствените си преводи и реконструкции. Обвиненията на сам. вълк са методологично неиздържани.

Едно е да кажеш , че превода е неверен, както теб случая, друго е да извадиш извънконтекста два извора, които сами по себе си не дават формата на мисълта на Ценов, която не се вмества в рамките на тези извора, а излиза от тях на базата на няколко сравнения, аналогии , съвпадения и т.н.



Но, ти въобще не следиш мисълта ми, а просто се .... гъбаркаш, защото така ти изнася повече, отколкото да влезеш в нечий чужд мисловен свят.

Дори още Курта не си прочел, а не искаш да признаеш, че още преди 4 години форумника с ник Загрей, обясни как един гепид, може да бъде едновременно "гепид", "славянин" и "ромей".





Ти въобще на методологично ниво си още някъде в 19 -век. в някой прашасъл рафт на Австрийската библиотека и се вълнуваш , как така аварите и моравците са станали "българи" през IX-X в.

По същия начин, Йончев, както готите станаха "българи" , та да може Преводача на Хронографа да напише - "Даките , които са българите".

цитирай
2. syrmaepon - Някои даки, готи, авари може да са ...
06.06.2014 10:08
Някои даки, готи, авари може да са станали българи, но това не означава, че българите като цяло са даки нито пък, че са автохтони и т.н. Въпросът е, Г.Ценов каква интерпретация прави на това.
Много естествено, че българите завладявайки тези територии асимилират всичко що е останало там, особено като се има предвид, че са държали тези земи хилядолетие. Това съвсем не означава, че Буребиста е българин. Дори не знаем кога името българин е станало самоназвание на народ и къде. А което не знаем - не знаем.
цитирай
3. rizar - Syrma
06.06.2014 12:02
ще мислиш, като научен член на Историческия реализъм по етнографските въпроси, а не като някоя кака Мара Бойлера !

Естествено, че не всички българи са "автохтонни". Ние отдавна сме надградили и разкритикували Г. Ценов по почти вскички негови тези. Важното е, че той пръв се е опълчил на апоплектическата българска наука, която в угода на чужди политически сили е затъмнила произхода и историята на българите.

Ти като добра етнографка, можеш да внесеш нужния вклад и да изследваш и надградиш, как у българския народ е останала историята за цар Троян с магарешките му уши и много други нещица с което да проследиш определени психологически процеси в народната душа.

Поздрави.
цитирай
4. syrmaepon - О-о-о-о
07.06.2014 09:25
Как да разбирам сега твоето определение "добра етнографка" )))) - гъбаркаш се май с мене (. Приказката за цар Троян, мен ме впечатлява не толкова със споменаването на Траян, а с наличието на тия магарешки уши )))) Ха познай сега де ги срещнах )
цитирай
5. syrmaepon - @get
07.06.2014 20:26
Кой нартски епос и кои са тез европейски езици ? Адигския или чеченския ? Далеч не само осетинците има нартски епос....А пък и въобще не ставаше въпрос за него, а за нечии уши ))))))))))
цитирай
6. syrmaepon - Добре съгласих се )))))
08.06.2014 10:36
Абе айде да сменим "сакско-сарматското" с европейското "скити", а ? Ако обаче визираш осетинците - те са иранци, които поне генетически нямат нищо общо със скитите и въобще със степите дето си преобладава Р1а . Иначе за езика на скитите - щом са в Европа, то е ясно, че ще е европейски ))))
Да вероятно приказките се препредават, обаче в тях често се крие обичай, практика, скрит смисъл който на нас ни отбягва
цитирай
7. shtaparov - Не приятелю: проблемът е друг. Г...
11.06.2014 16:59
Не приятелю: проблемът е друг. Готите не са си сменяли името ту на Българи,ту на нещо друго- те с хиляди години са си били Готи. Готи по племе и "Барбари" (Баргари,Балгари) по народност. Разбираш ли сега откъде тази заблуда,че Готите си менили имената? Не са си ги менили- само дето в някои области се наричали Кути,Гети и Хети: нищо друго!
цитирай
8. rizar - Гетски ненормалник
11.06.2014 23:06
оставих ти тези постове единствено с желанието да видя, дали нещо ще успееш да вденеш от диалога си със Сирма.

За съжаление съм се оказал напълно излъган.

Ако искаш да пишеш в моя блог ще трябва да спазиш 3 големи изисквания -

1. Да се извиниш на Маркнатан за просташките ти забележки към него ;
2. Да приемеш теорията на Историческия анарх. и реализъм ;
3. Да се вслушваш в събеседниците си и да приемаш тяхната компетентност по даден въпрос, което съответно изисква от теб да приемеш чуждо мнение и да не се правиш на Многознайко милиционерко за неща, които не са ти ясни

Това ти е теста -
1. За човечност - доказваш, че не си маймуна ;
2. Християнство - оправдаваш нападенията срещу това дали съм християнин, след като съм поп ;
3. За послушание (за вслушване) - каквито дори проявяват маймуни, милиционери, монаси и други хора започващи с буквата М.

Ако не изпълниш тези условия , чуствай ме за свободен да те шкартирам напълно от блога си .
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: rizar
Категория: История
Прочетен: 1079784
Постинги: 163
Коментари: 1630
Гласове: 913
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930